Bursa Osmangazi’ye bağlı Alacahırka Mahallesi'nde geçen sene yaşanan olayda alkollü olduğu belirtilen Münir Salır, kardeşi Mümün Salır'ın evine gitti ve tartışmaya başladı. Yaşanan tartışma bir süre sonra kavgaya dönüştü. Kavga esnasında Mümün Salır, ağabeyi Münir Salır'ı, sol omzundan bıçaklamasıyla ağabey Salır, kanlar içinde yere yığıldı. Olayın yaşandığı yere gelen sağlık ekipleri Salır'ı Muradiye Devlet Hastanesi'ne yaralıyı götürdü. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Salır, burada doktorlar tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınan Mümün Salır, tutuklandı ve cezaevine konuldu.

Söz konusu olayla ilgili olarak devam eden davanın karar duruşmasında, hakkında 'üst soydan akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemi ile dava açılan iki çocuk babası Mümün Salır, şu ifadeyi verdi:

Olay sabahı oturdukları aile apartmanında üst kattan ağabeyinin bağırma seslerini duyduğunu ve yanına gittiğinde mutfakta olduğunu, kendisini sakinleştirmeye çalıştığını bu sırada kendi elinde bıçak olduğunu belirten Salır, “Ağabeyimin bir bacağı protez idi. Aramızda bir metre mesafe vardı. Fayans üzerinde bulunan halı ağabeyimin ayağının altından kaydı ve benim üzerime doğru kapaklanınca ikimiz birlikte düştük” dedi. Bıçağın abisinin sol omzuna geldiğini fark etmediğini, kendisini dışarıya attığında elinde bulunan bıçakta kan izi gördüğünü, oğlunun aklına gelmesiyle içeriye girdiğini, bu sırada ağabeyinin merdivende yerde olduğunu belirterek, “Bana 'Mümün' diye seslendi, 'Efendim abi' dediğini ve sağlık ekiplerine haber verdiğini söyledi. Abisini hastaneye götürdüklerini, sonra öldüğünü öğrendiğini belirterek, “Kazayla oldu. Pişmanım." dedi.

Konuyla ilgili savunmada, sanık avukatı olayın meşru müdafaa şartları altında oluştuğunu belirtti.

Mazlumder; Halkın Seçimine Saygı Duyulmalıdır Mazlumder; Halkın Seçimine Saygı Duyulmalıdır

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında sanık hakkında meşru müdafaa maddelerinin uygulanmasını talep etti. Duruşmaya verilen kısa ara sonrası mahkeme heyeti, sanığa ilk olarak müebbet hapis cezası verdi. Sonrasında ise meşru müdafaa şartları oluşturan TCK 25/1, TCK 27/1 maddeleri ile iyi hal ve tahrik indirimleri uygulayan heyet, cezayı 4 yıla, sonrasında 3 yıl 4 aya indirdi. Son olarak mahkeme heyeti, yurtdışı yasağıyla beraber sanığa 2 yıl 9 ay 10 gün ceza verdi ve tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak, tahliyesine karar verdi.

Haber: Murat ASLAN