Bursa'daki Tarihi Kayhan Camii derneğine ait olan tuvalet zarar ettiği gerekçesiyle dernek yönetimince kapatıldı. 50 yıla yakındır tarihi çarşıdaki esnafa ve vatandaşlara hizmet veren umumi tuvaletin kapısına yönetim tarafından kilit vurularak, "WC zarar ettiği için kapatılmıştır" yazısını asıldı.

Söz konusu yazıyı görenler şaşkınlığını gizleyemezken bir tuvaletin iflas ettiğini ilk defa gördüğünü söyleyen Dinar Şahin isimli vatandaş, para toplanmadığını, esnafın çoğunun para vermediğini ve burada çalışanın maaşı da çıkmayınca dernek yönetiminin mecburen kapattığını belirtti.

Konuyla ilgili konuşan Murat Aksu isimli bir diğer vatandaş da tuvaletin iflas etmesinin şaşırtıcı olduğunu belirterek, "Tuvaletin iflas etmesi trajikomik bir durum. Hele hele bu dönemlerde tuvaletin iyi kar bırakan bir iş olduğu dönemde" dedi.

Turizm Yatırım Forumu 2023 İstanbul'da düzenlendi Turizm Yatırım Forumu 2023 İstanbul'da düzenlendi

Kayhan Çarşısı Derneği Başkanı Rıdvan Çiçek konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızda tuvalete para verme kültürü yok. Sonuçta burası da bir işletme. Buranın bir gideri var, çalışanı var, çalışanın maaşı var, temizlik gideri var. Ama milletimiz dışarıda her şeye para harcarken, 1 lira tuvalete vermiyor" diyerek, bu giderleri karşılayamayacakları için tuvaleti kapattıklarını söyledi ve " İnşallah esnafımız ve vatandaşımız anlar" ifadelerini kullandı.

Haber: Ömer KAYA