Olay sonucu 1 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişi de ağır şekilde yaralandı.

Kestel İlçesine bağlı Şevketiye Mahallesinde yaşanan hadiseyle ilgili elde edilen bilgilere göre, farklı sağlık kuruluşlarında çalışmakta olan 6 kişi iftar için Şevketiye Mahallesindeki ormanlık alana giderek iftar yaptılar.

Gruptan 25 yaşındaki Görkem Sarıkaya ve 24 yaşındaki Mustafa Parmak isimli şahıslar gezinti amacıyla ATV ile sarp kayalıklara tırmandı. Bu sırada ATV'nin hakimiyetini kaybeden iki arkadaş 30 metre yüksekten aşağıya doğru yuvarlandı. Gelen çığlık sesleri üzerine grubun diğer üyeleri yaralı haldeki arkadaşlarının yanlarını giderek ilk müdahaleyi orada gerçekleştirdiler.

Arkadaşlarının durumunun ağır olduğunu fark eden arkadaşları sağlık ekipleri ve jandarma ekiplerine olayı haber verdi. Düştükleri uçurumda mahsur kalan yaralıları çıkartmak için AFAD, NAK, UMKE, AKUT ve İtfaiye ekipleri de olay yerine çağrıldı.

Düştükleri yerden ağır yaralı bir şekilde çıkartılan Görkem Sarıkaya tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirirken, diğer yaralı Mustafa Parmak olay yerinde yapılan tedavi sonrası Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanede sevk edilerek tedavi altına alınan Mustafa Parmak'ın da sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken, kaza yerinde yaşamını yitiren Görkem Sakarya savcılık incelmesi sonrası Bursa Adli Tıp Morguna kaldırıldı.

Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 6 hastaya nakledilecek Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 6 hastaya nakledilecek

Yaşanan olayla ilgili Jandarma ekipleri tarafından ilgili inceleme başlatıldı.

Haber: Murat ASLAN