Görme engelli Ahmet Tıkızoğlu, Bursa Setbaşı Köprüsü'nde 18 yıldır simit satarak geçimini temin ediyor. Görme engelinden dolayı yapılan alışverişi insanların vicdanına bıraktığını söyleyen Ahmet Tıkızoğlu, "Bazı müşteriler 5 lira bıraktığı halde '50 lira' verdim diyor. Sahte para veren oluyor, parayı ayırt edemediğim için ben de kabul ediyorum" dedi.

Yıldırım’ın Vitrini Yenileniyor Yıldırım’ın Vitrini Yenileniyor

Görme engelli dışında epilepsi hastası da olan 63 yaşındaki Ahmet Tıkızoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nden kiralamış olduğu simit tezgahıyla geçimini temin ediyor. Setbaşı Köprüsü'nde 18 yıldır simitlerini satmaya çalışan Tıkızoğlu'na eşi ve çocukları tezgahı kurması için yardım ediyor.

Hava koşullarının kötü olduğu günlerde simit satamadığını belirten Tıkızoğlu, şöyle konuştu "Tezgahımda rüzgarı ve soğuğu önleyecek bir engel yok. Sağım solum açık durumda simitlerimi satıyorum. Haftada bir aldığım küçük tüpü standımın içine koyarak sadece ellerimi ısıtabiliyorum. Bu yüzden çok soğuk havalarda buraya gelemiyorum. Ayrıca bir gün geliyorum camım kırılmış, bir gün geliyorum şemsiyem parçalanmış. Yetkililerden tek isteğim soğuğa karşı bir tedbir alınması" dedi.

Görme engeli kötü niyetli insanlar tarafından suistimal edilerek dolandırıldığını söyleyen Tıkızoğlu, "Müşteriler bozuk para verdiğinde onları ayırt edip para üstü çevirebiliyorum. Ama bazıları geliyor 5 lira verdiği halde 50 lira verdim deyip beni kandırıp gidiyor. Aslında derneğin bize verdiği bir kağıt var, bununla kağıt paraları tanıyabiliyoruz. Ama onunla uğraşana kadar müşteri bırakıp gidiyor. Bu yüzden ben de insanların vicdanına bırakıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA