Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının 3 kat artış gösterdiği Bursa'da filyasyon ekiplerine 50 araç ve 100 şoför desteğinde bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, sayısı 700'e çıkarılan sahadaki filyasyon ekiplerine lojistik destek sağlandı.

Kovid-19 ile mücadele için sahada çalışan filyasyon ekiplerine, 50 araçla iki vardiya halinde 100 şoför de hizmet verecek.

Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor! Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor!

bursa-filyasyon-ekiplerine-arac-destegi.jpg

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm kamu kurumları ve belediyelerin üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptığını salgının ancak bireysel önlemlerle kontrol altına alınabileceğini belirtti.

Maske, mesafe, temizlik kuralının hasta olsun olmasın tüm vatandaşlar tarafından hassasiyetle uygulanması gerektiğini kaydeden Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

"Bu salgının önüne geçebilmek için gerek bakanlığımız, gerekse de belediyeler olarak bizler gereken her şeyi yapıyoruz. Son olarak ihtiyaçlar doğrultusunda filyasyon ekiplerine verdiğimiz araç sayısını 50’ye çıkardık. Gerekirse bu desteği daha da artırırız ancak asıl önemli olan bu hastalığın yayılımını önlemek. Bunun da en etkili yolu bireysel önlemleri almak. Tüm vatandaşlarımızdan gerek kendi sağlıkları, gerekse de toplum sağlığı açısından çok daha fazla dikkat etmelerini rica ediyorum."