Bursa'da ayrı yaşadığı 28 yaşındaki eşi Belma Yavuz'u, 27 bıçak darbesiyle öldüren ve tutuklu yargılaması süren 30 yaşındaki Emrah Yavuz hakkında mahkemece ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına verildi.

Geçtiğimiz yıl 7 Ağustos tarihinde Yenişehir'e bağlı 100'üncü Yıl Mahallesi'nde gerçekleşen olayda. Yaklaşık 5 ay ayrı yaşayan çiftin arasında çocuğu görmek için buluştuklarında tartışma çıktı. Çıkan tartışma daha sonra kavgaya dönüştü ve bunun neticesinde, Emrah Yavuz, eşini ekmek bıçağı ile 27 yerinden bıçakladı. Talihsiz kadın olay yerinde hayatını kaybederken, koca Emrah Yavuz olay yerinden kaçtı. Emniyet ekipleri tarafından yakalanan Emrah Yavuz, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Zanlı ile ilgili İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyordu.

Mahkemedeki duruşmada savunmasını yapan Emrah Yavuz, 2010 yılında evlendiklerini, 2 çocukları olduğunu, evliliklerinde sorunlar olduğunu bundan dolayı 2018 yılı başında karakolluk olduklarını sonrasında eşinin babasının evine döndüğünü söyleyerek, " 20 gün sonra barıştık, eşim evimize geri döndü. Bir ay sonra yine olay oldu, bana uzaklaştırma kararı verildi " dedi. Daha sonra ev tuttuklarını fakat eşinin kendisini eve almamaya başladığını belirtti.

Olay günü eve tekrar gittiğini söyleyen sanık, eşinin kapıyı açmadığını, telefona cevap vermediğini ve balkona çıkıp 'Git buradan' dediğini belirterek, " O sırada çocuklarımın bağrışma seslerini duydum. Onlara bir şey olduğunu düşündüm. Balkon yüksek değildi, tırmanarak içeri girdim. Eşim mutfak tezgahından bıçağı alıp savurmaya başladı" ifadelerini kullandı.

İlk etapta eşinin savurduğu bıçakla kolundan yaralandığını söyleyen Yavuz o panikle bıçağı elinden almaya çalıştığını sonrasında beraber yere düştüklerini, başka bir şey hatırlamadığını, kendine geldiğinde ise eşinin göğsüne saplanmış bıçağı gördüğünü, üzerinde telefon olmadığından ambulansı arayamadığını söyleyerek, " eşimi çok seviyordum. Ne yaptıysam onun için yaptım" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti.

Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 6 hastaya nakledilecek Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 6 hastaya nakledilecek

bursada-esini-27-bicak-darbesiyle-olduren-kocaya-muebbet-hapis-1.jpg

Haber: Murat ASLAN