İnegöl'e bağlı İsaören Mahallesi'nde erkenci kiraz hasadı başlanmasıyla çiftçiler yoğun bir çalışma temposuna girdiler. Sabahın ilk saatleriyle beraber bahçelerine giden ve erkenci çeşit 'cristobalina' cinsi kirazları büyük bir özenle ağaçlardan toplanıyor. Toplanan ürünler daha sonra mahalle meydanında bulunan alım merkezinde ürünlerini satmaya çalışıyorlar.

Konuyla ilgili konuşan İnegöl İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, erkenci kirazının hasadının bugün itibariyle başladığını, İsaören Mahallesi ve çevresinde yaklaşık 350 ton rekolte beklendiğini, kirazın kilogram fiyatı 5-7 lira arasında olduğunu belirterek, "kirazın maliyeti zaten bize 4 lira" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili konuşan bir başka kişi İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik de, kış şartlarının sert geçmesinin birçok meyve ve sebzede olduğu gibi kirazda da olumsuz etki oluşturduğunu söyleyen Başkan Çelik, "Geçtiğimiz kışın sert geçmesi erkenci kirazımızı olumsuz etkiledi. Tarlalardaki kirazlarımızın yarısı yandı. Bu yıl çok beklentimiz yok" diyerek, kirazın tarladan çıkış fiyatının 8 lira olması gerektiğini çünkü kirazın kendilerine maliyetinin 4 lira olduğunu söyledi.

XRP'nin Geleceği Uzman Görüşleri ve Fiyat Tahminleri XRP'nin Geleceği Uzman Görüşleri ve Fiyat Tahminleri

Haber: Murat ASLAN