"İnegöl Terkinler Çetesi" operasyonunda yakalanan 35 şüpheliden 16'sı tutuklandı "İnegöl Terkinler Çetesi" operasyonunda yakalanan 35 şüpheliden 16'sı tutuklandı

Bursa'da DAEŞ'e yönelik TEM ve İstihbarat ekipleri tarafından operasyon yapıldı. Yapılan operasyon ile Suriye'de çok sayıda örgüt mensubundan sorumlu olduğu belirtilen DAEŞ emiri gözaltına alındı. Yapılan bu operasyon ile son 15 gün içinde yapılan operasyonlarda gözaltı sayısı 55'e yükseldi.

Suriye'nin Halep ve Deyrezzor bölgelerinde birçok örgüt mensubundan sorumlu olduğu iddia edilen DAEŞ emiri İ.T'nin Bursa'da olduğunu tespit eden Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, şahsın yakalanması için çalışmalara başladı. Ekipler tarafından yapılan operasyonla İ.T'yi Yıldırım ilçesinde bulunduğu evde gözaltına aldı. İ.T. hakkında yapılan araştırmalar sonucu şahsın örgüt içerisinde çekilmiş çok sayıda fotoğrafı ele geçirildi. Operasyon sonrası gözaltına alınan sözde DAEŞ emiri sorgusu yapılmak üzere emniyete getirildi.

Yapılan bu operasyon ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 15 gün içerisinde gözaltına alınan DAEŞ'li sayısı 55'e yükseldi.

Kaynak: İHA