Konuyla ilgili olarak konuşan Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, yangının 7 farklı noktada çıkmış olmasının kundaklanma şüphesini kuvvetlendirdiğini belirterek, olayın faillerinin kolluk kuvvetleri tarafından araştırıldığını söyledi.

Bursa Orhaneli’ye bağlı Çivili Mahallesi'nde 5 Ağustos 2019 çıkan orman yangını sonucu 145 hektar alan zarar görmüş, 1 kilometre arayla 7 farklı bölgede aynı anda yangının çıkması sabotaj iddialarını gündeme getirmişti. Konu hakkında açıklamada bulunan Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, yangında zarar gören arazinin kısa süre içinde projelendirilerek ağaçlandırılacağını ve olayın faillerinin arandığını belirerek, Orhaneli Çivili bölgesinde çıkan yangının ihbarı 5 Ağustos saat 08.38'de geldiğini, ekiplerin yangın mahalline 15 dakikada ulaşarak müdahale ettiğini, havadan ve karadan müdahalelerle yangın kontrol altına alındığını, yangının 7 farklı noktada başladığı için sabotaj olduğu yönünde şüphelerinin olduğunu belirterek, “Farklı noktalarda, 500 metre, 1 kilometre aralıklarla başladığı için rüzgarın etkisi ile büyüdü. 145 hektarlık ormanlık alanın etkilendiğini tespit ettik. İşletmemiz yoğun bir şekilde arazideki yanan ağaçların sahadan uzaklaştırılması ve temizlenmesi için çalışıyor. Aralık ayında da ağaçlandırılması için proje çalışmalarına başladık. Önümüzdeki şubat ayında 145 hektarlık alanın her metrekaresini ağaçlandırarak burayı doğaya kazandıracağız. Her yanık sahada olduğu gibi burayı da 15 yıl boyunca hem bakımların yapılması yönünde hem de fidanların sağlığını takip edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

İşçi Alımı Heyecanı Atama Kuraları Yaklaşıyor İşçi Alımı Heyecanı Atama Kuraları Yaklaşıyor

Söz konusu yangının 7 farklı noktada çıkmış olmasıyla ilgili konuşan Akın, yangının 7 farklı noktada başlamış olmasının, kundaklanmış olacağı şüphelerini kuvvetlendirdiğini, konunun araştırılması adli makamlar ve kolluk kuvvetleri tarafından yapıldığını, bu şüphelerin giderilmesi yönünden savcılığın gerekli tahkikatı yaptığını, failler bulunduğu zaman yangında meydana gelen kurumumuzun zararını tanzim anlamında gerekli kanuni işlem başlatılacağını, doğaya uygun işletmecilik anlayışıyla burayı yeniden aynı türlerle ağaçlandırılacağını, bu ağaçlandırma çalışmasında yangına dayanıklı türleri ana yol kenarına dikeceklerini belirterek, “Projemizde yanması zor türlere de sayı olarak geniş bir yer vereceğiz" dedi.

Haber: Ömer KAYA