Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir, İnegöl, Kestel ve Orhaneli’de, yapımı devam eden 6 göleti tamamladı. Kırsal kalkınma yatırımları çerçevesinde 13 milyon TL harcanan proje, 975 hektarlık alanda sulu tarım yapılmasına olanak yaratacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, kırsal kalkınma yatırımları çerçevesinde toplamda 13 milyon TL bütçeyle İznik, Yenişehir, İnegöl, Kestel ve Orhaneli'ye kazandırdığı, 975 hektarlık alanda sulu tarım gerçekleştirmesine olanak yaratacak 6 göletin inşaatı sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği proje sayesinde, bir yıl içerisinde birden fazla çeşit ürün alınması mümkün hale gelecek. Tarım potansiyelinin iyi olduğu yerlerde inşa edilen göletler, BUSKİ marifetiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından, İznik, Yenişehir, İnegöl, Kestel ve Orhaneli'de yapıldı.

Bursa'da yoldan çıkan otobüsteki 2 yolcu yaralandı Bursa'da yoldan çıkan otobüsteki 2 yolcu yaralandı

İznik Aydınlar Göleti’nin de yapımının tamamlanmasıyla birlikte, ortalama 13 milyon TL'ye mal olan 6 gölet, 975 hektar alanda sulu tarım yapılmasını elverişli hale getirdi.

“Tarıma desteklerimiz kesintisiz olarak devam ediyor.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa kentinin tarım şehri olma özelliğinin altını çizmek istediklerini söyledi. Aktaş, konuyla ilgili olarak şunları aktardı. “Amacımız, marka olan ürünlerin üretilmesiyle, tarıma olan desteklerimize duraksız şekilde devam etmektir. Mevcut olan üretim kapasitesi ve kalitesinin artırılması bakımından, tarım sektöründe alt yapıya çok önem veriyoruz. İnşaatını bitirdiğimiz İznik, Yenişehir, İnegöl, Kestel ve Orhaneli'de bulunan 6 göletle, 975 hektarlık tarımsal alanın sulanmasını sağlayacağız. Tüm bunların yanı sıra; Gemlik, İnegöl, İznik, Keles, Kestel, Nilüfer, Orhaneli ve Mustafakemalpaşa'da 35 milyon 532 bin TL'lik yatırımla başlattığımız 14 göletin inşaat çalışmaları da hala sürüyor. Söz konusu gölet inşaatları bittiğinde, 2919 hektarlık tarım arazisinin sulanması mümkün olacak.”

“13 adet sulama tesisinin yapımı hala sürüyor.”
 

Göletlerin çevresinde sulama tesisi çalışmalarının da yürütüldüğüne dikkat çeken Başkan Aktaş; "Şu an, 13 tane sulama tesisinin yapımına devam ediliyor. BUSKİ marifetiyle 17 ilçe çapında toplam olarak 117 tane sulama tesisinin yapımını gerçekleştirdik. Sulama tesislerinin yapımı sırasında 410 kilometrelik hat döşendi. Böylece 41 milyon 294 bin TL'lik yatırım, hayata geçirilmiş oldu. İnşa edilen sulama tesisleri ile 6246 hektarlık tarım arazisinin sulama gereksinimi karşılanabilecek.'' Dedi.

Kaynak:Bültenler