Olay yerinden geçmekte olan bir genç, binadan çıkan 2 kişinin ellerindeki bidonu atarak kaçtıkları iddiası üzerine, patlamanın yaşandığı yere 10 metre uzaklıkta bulunan benzin bidonu ve kundaklama şüphesi üzerine olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Sabah saatlerinde, Osmangazi Atatürk Caddesi üzerinde yaşanan olayla ilgili elde edilen bilgilere göre, Ulu Cami civarında devriye atan mahalle bekçileri, bir patlama sesi duydu ve hızla olay yerine gittiler. 6 katlı bir iş merkezinin çatı katından çıkan dumanları , iş merkezinin giriş kapısının ve giriş kısmına yakın yerde bulunan bir iş yerinin camlarının da kırık olduğunu gören bekçiler vaziyeti itfaiye ekipleri ile polis ekiplerine haber verdi.

Kısa bir süre sonra olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından patlamanın yaşandığı iş yerine müdahale ederken, emniyet ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı.

Patlamanın yaşandığı yerde bulunan bir genç tarafından verilen ifade üzerine, ekipler kundaklama şüphesiyle inceleme başlattı. Patlamanın meydana geldiği yerin karşısında olduğunu belirten 16 yaşındaki M.Y.,"Binanın kapısından çıkan 2 kişi ellerindeki şişeyi atarak hızla uzaklaştı. Yoldan geçen bazı arkadaşlarda peşlerinden koşarak onları yakalamaya çalıştı." ifadelerini kullandı.

Bursa'da 2 Eylül 2023 Cumartesi günü Elektrik kesintisi yaşanacak yerler? Bursa'da 2 Eylül 2023 Cumartesi günü Elektrik kesintisi yaşanacak yerler?

Genç tarafından olay yerinde verilen ifade üzerine, patlamanın yaşandığı yerin 10 metre yakınında benzin bidonu bulunması sonrası iş yerinde kundaklama şüphesiyle inceleme başlatıldı. Yaşanan patlamayla ilgili soruşturma sürüyor.

bursada-bir-is-merkezinde-meydana-gelen-yanginda-kundaklama-suphesi1.jpg

Haber: Murat ASLAN