Bursa Kestel’e bağlı Kayacık köyünde uzun yıllardır hayvancılık ile uğraşan Emine İkiz isimli vatandaşa ait inek bir batımda üçüz doğurdu. Söz konusu köyde ilk kez bir ineğin üçüz doğurduğunu gören köylüler şaşkına döndü. Sağlıklı bir şekilde doğan üçüz yavruları duyan köylüler, anne inek ve yavrularını görmek için geliyorlar. Normal şartlarda bir ineğin üçüz doğurması dünyada az rastlanan durum. Üçüz olan buzağılarına gözü gibi bakan Emine İkiz, yavruları büyüttükten sonra kasaba satmayı planlıyor. Üçüz olarak doğan yavruların biri dişi, ikisi ise erkek.

Konuyla ilgili konuşan Emine İkiz, uzun yıllardır hayvan baktığını, böyle bir durumla hiç karşılaşmadığını belirterek, sabah dama girdiğinde ineğin etrafında üç tane buzağı olduğunu, başka ineklerin yavrularıdır diye düşündüğünü fakat sonrasında ineğin hepsini sahiplenip emzirdiğini görünce 3 tane doğurduğunu anladığını ifade etti. Yaşanan bu durumu köye söylediklerini ve herkesin hayretler içerisinde kaldığını ilk defa böyle bir şey duyduklarını söylediklerini belirten kadın, “bir ineğin üçüz doğurması alışılagelmiş bir durum değil, ne duyduk ne de gördük. Buzağıların hepsi sağlıklı. Her biri 25 kilo olarak dünyaya geldi. Bunlara gözüm gibi bakıyorum. Büyütüp kasaba satacağım" ifadelerini kullandı.

Başkan ACAR, “Çocuk Ölümlerinin Arttığı Dünyada 23 Nisan’ın Önemi Anlaşılmalı” Başkan ACAR, “Çocuk Ölümlerinin Arttığı Dünyada 23 Nisan’ın Önemi Anlaşılmalı”

Yaşanan olayla ilgili konuşan köylüler ise, ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade ederek, "duyduk ki inek üçüz doğurmuş. Görmeye geldik. Gerçekten de 3 tane buzağı var, daha önce böyle bir şey ne duyduk ne de gördük. Hayırlı olsun, sağlıklı büyüsünler inşallah" dediler.

Haber: Ömer KAYA