Vatandaşlar tarafından şuanda merak edilen soru bu.. Bu sorulara dair cevaplar haberimizde.Diyanet işleri Başkanlığı'na göre  bayram namazı saatleri şu şekilde. 

Bursa merkez Ramazan Bayramı Saati: 06.15
Büyük Orhan: 06.17
Gemlik: 06.14
Harmancık: 06.16
İnegöl: 06.14
İznik: 06.12
Karacabey: 06.18
Keles: 06.15
Kestel: 06.15
Mudanya: 06.15
Mustafakemalpaşa: 06.18
Orhaneli: 06.16
Orhangazi: 06.13
Yenişehir: 06.13

Merak edilen bir diğer konu ise; bayram namazı nasıl kılınır?

Vatandaşların yoğun bir katılım gösterdiği bayram namazı 2 rekattır. 
Öncelikle cami cemaati saflar sık bir şekilde imamın arkasında durur ve niyet eder, "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diyerek.
İmamın tekbir getirerek "Allahu Ekber" deyince, cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırdıktan sonra  göbeği üstüne  bağlar. Sonrasında hem imam, hem de cemaat "Sübhaneke"yi okur ve  sonra üç defa tekbir alınır.

Tekbirlerin alınışı şu şekildedir: 

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber"diyerek ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salınır, 
İkinci Tekbir: ikinci sefer "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir. 
Üçüncü Tekbir: Yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.
Sonrasında imam, açıktan Fatiha ve zammi sure okur. Rüku ve secdeler yapıldıktan sonra, ikinci rek'ata kalkılır ve eller bağlanır. İkinci rek'at 
İmam, açıktan Fatiha ve zammi sure okur. Zammi sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden  üç kere tekbir alır, üçüncü tekbirin sonunda eller bağlanmadan, dördüncü bir tekbir ile rükua varılır ve sonrasında secdeler yapılarak oturulur.

Bu oturuşta; imam ve cemaat, Ettehiyyatü, Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namaz biter. Kılınan namaz sonrası hutbe okunur. 

Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) İçin Güç Birliği Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) İçin Güç Birliği

Haber: Ömer KAYA