Beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Çavdar'ın ailesi çocuklarının vasiyeti üzerine organları bağışladı.

Ramazan Ayında Yararlı ve Zararlı Besinler Ramazan Ayında Yararlı ve Zararlı Besinler

Bursa Yenişehir'de iki gün önce yaşanan hadisede Ahmet Çavdar isimli genç baş ağrısı nedeniyle Yenişehir Devlet Hastanesi'ne gitti. Hastanede yapılan tetkikler sonucu, gencin beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Gencin durumu daha da kötüleşince Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yoğun bakıma alınan Çavdar'ın, doktorlar tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

Çocuklarının kaybıyla derin üzüntü yaşayan aile, Ahmet Çavdar'ın organlarını bağışlamaya karar verdi. Beyin ölümü gerçekleşen gencin, annesi Hatice Çavdar'a "Bana bir şey olursa, organlarımı bağışlayın" diye vasiyette bulunduğunu söyleyen Oktay Çavdar, "Kardeşim vefatı gerçekleşti ve annem, kornealarının dışında tüm organlarının bağışlanmasını istedi. Kardeşimin bu son isteğini de yerine getirmiş olduk" ifadelerini kullandı.

Gencin kalbi, akciğeri ve karaciğeriyle iki böbreği, organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere alınırken, cenazesi bugün Yenişehir ilçesi Demirboğa Mahallesi'nde toprağa verildi.

Haber: Murat ASLAN