Senenin bu aylarında başlayan ve Eylül'e kadar hasadı süren arı sütü kovanlardan çıkartılmaya başlandı. İlaç ve kozmetik sektöründe önemli bir yere sahip olan ayrıca çocuğu olmayan çiftlerin tercih ettiği ve çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesi için talep edilen arı sütünün sağımı ise epey zahmetli.

Arı sütü elde etmek için kovanları 3 gruba ayıran arıcılar, bir grup kovanda lavra üretimi yapılırken, ikinci grupta yumurta transferi ve üçüncü grup ise sağım işlemi yapılıyor. Basit bir hesapla, 120 kovana sahip bir arıcı bunun 36 kovanından arı sütü sağımı yapabiliyor. Bir günde 36 kovan arıdan 400 gram arı sütü elde edilebiliyor. Elde edilen sütün kilosu 6 bin liradan satılıyor.

Bilecik'te İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu toplandı Bilecik'te İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu toplandı

Fazlasıyla rağbet gören arı sütü sade ya da bal polenle karıştırılarak satışa sunuluyor. Arı sütü eksi 18 derecede 24 ay saklanabiliyor ayrıca buzdolabında ise eski 4 derecede 40 gün muhafaza edilebiliyor. Arı sütünün günlük tüketiminin normal insanlarda yarım gram olduğu hastalarda ise bu 1 gram olarak tüketmesi gerekiyor.

bursada-ari-sutu-sagimi-basladi.jpg

Haber: Murat ASLAN