"İnegöl Terkinler Çetesi" operasyonunda yakalanan 35 şüpheliden 16'sı tutuklandı "İnegöl Terkinler Çetesi" operasyonunda yakalanan 35 şüpheliden 16'sı tutuklandı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce ruhsatsız silah ve mühimmat ticareti yapan bir şebeke istihbarat üzerine belirlenerek  takibe alındı. Teknik takip sürecinin 3 ay sürdüğü ve hemen akabinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon ile   3'ü emekli, 1'i görevde olmak üzere 4 polisinde olduğu 27 kişi için yakalama süreci başlatıldı.

Operasyon ile yapılan aramalarda 22  ruhsatsız tabanca, 19  kurusıkı tabanca, 5  ruhsatlı tabanca, 85  kurusıkı tabancalara takılmak üzere hazırlanmış namlu, 400 silah yayı, 6 tabanca horoz mekanizması, 5 ruhsatsız av tüfeği, 1127 tabanca fişeği ile silah imalatı için kullanılan aletler ele bulundu.

Operasyonda yakalanan şüphelilerden 2'sinin Küçük Sanayi ve Otosansit sitesinde kiraladıkları iş yerinde kurusıkı tabancaların namlularını değiştirdikleri ve bu silahları piyasaya sattıkları tespit edildi. Operasyon sonucu gözaltına alınmış olan 23 kişinin emniyette işlemleri devam ediyor. Ayrıca 4 şüphelinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Haber: Murat ASLAN