34 yaşındaki amcası Mehmet Şerefhan'ı bıçakladığı iddia edilen tutuklu yeğen Ebuzer Şerefhan. hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası ile yargılanıyor.

Söz konusu olay, Bursa'nın Gemlik ilçesinde Eylül ayında oldu. Yeğeni tarafından bıçaklanan Mehmet Şerefhan, bu yarasına rağmen kendisi yürüyerek hastaneye gitti fakat doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Yaşanan olay sonrası polis soruşturma başlattı. Şerefhan'ın yeğeni tarafından bıçaklandığı polis tarafından tespit edilerek yeğen gözaltına alındı ve sonrasında tutuklandı.

Bursa 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanmasına başlanan yeğen savunmasında, amcası Mehmet Şerefhan'ın olay günü uyuşturucu kullandığını ve ailesine küfür ederek, kendisine saldırdığını iddia etti. Yeğen Şerefhan, "Amcam bizimle birlikte büyüdü. O'nu annem büyüttü. Olay akşamı yanına gittim. Her zamanki gibi uyuşturucu kullanıyordu. Araba istedi, o anda babama küfür etti. 'Amca küfür etme' dedim. Bu sefer anneme küfür etmeye başladı. İkimiz de gerildik. Bana sopayla vurmaya çalıştı. Daha sonra tenha bir yerde, yanıma aldığım çakıyı çıkarıp, kendimi savunmak için üç kere çakıyı savurdum. Savunma pozisyonunda olduğum için bıçaklandığını görmedim. Yere düşünce bıçakladığımı fark ettim. Amacım öldürmek değildi, ben sadece kendimi savunmak istedim" şeklinde kendisini savundu.

Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam

Sanık Ebuzer Şerefhan'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Haber: Muhammed ASLAN