23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı önüne çelenk konulmasıyla başlayan tören, Nilüfer Cumhuriyet Alanı'nda yüzlerce öğrencinin katılımıyla devam etti.

Yapılan törene Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'da katılırken, törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören kapsamında icra edilen şiir okunması, mehter gösterisi ve Mustafa Kemal'in Kağnısı oyunu büyük ilgi topladı. Etkinlik Suriyeli öğrencilerin oratoryo gösterisi ve sonrasında halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Törende Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger tarafından yapılan konuşmada; "Egemenliğimiz ulusal varlığımızın başında gelir. Egemenlik tarih boyunca şanlı ecdadımız için en önemli ulusal duruş mücadelesi olmuştur. Yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlar ile onlarla iş birliği yapan iç ve dış mihraplara karşı millet olarak yaptığımız mücadelede demokrasi platformuna geçiş sürecine öncelik eden bu önemli gün tarihimizin dönüm noktasından biri olmuştur. İnanıyoruz ki kendileri küçük, ama yürekleri kocaman olan çocuklarımız, sevgi, dostluk bağlarının gelişmesi ve bütün insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına önemli katkılar sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi.

23 Nisan kapsamında yapılan törene katılan çocukların mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

Düzce'de Havada seçim reklamı kaza ile son buldu Düzce'de Havada seçim reklamı kaza ile son buldu

Haber: Ömer KAYA