BM'den Gazze Ateşkesi Kararı, ABD Çekimser BM'den Gazze Ateşkesi Kararı, ABD Çekimser

Bursa'nın Kestel ilçesinde oturmakta olan 26 yaşındaki Gül ve 32 yaşındaki Ercan Çınar çiftinin aynı okulda okuyan çocukları 7 yaşındaki Efe ve anaokulu öğrencisi 5 yaşındaki Mustafa sabah okula gitmek için beraber  evden çıktı. Öğlen saatinde yemek için eve gelen kardeşler sonrasında tekrar okula gitmek için evden ayrıldı.  

Çocukların babası Ercan Çınar saat 15.00 gibi evde olmaları gereken çocuklarının gelmemesi üzerine telefonla çocukların öğretmenlerine ulaştı. Öğretmenlerin iki kardeşin öğle arasından sonra okula gelmediği söylemesi üzerine Ercan Çınar, çocukların gidebilecekleri yerleri tek tek aradı fakat bir neticeye ulaşamaması üzerine durumu polise bildirdi.

Emniyet görevlileri tarafından yapılan arama çalışmalarında, güvenlik kamera görüntülerinde kardeşlerin okuldan çıkıp öğle arasında eve geldikleri, sonrasında da evden tekrar çıktıkları ve bir müddet yürüdükten sonra görüntülere bir daha yansımadıkları belirlendi.

Söz konusu olayın üstünden 2 gün geçmesine rağmen çocuklarından haber alamadığını belirten baba Ercan Çınar çocuklarının bulunması için yardım istedi.

Bursa polisi tarafından yürütülen çalışma neticesinde çocukların öz anneleri Gül Çınar tarafından babalarından şiddet gördükleri gerekçesiyle anneannelerinin yanına götürüldüğü belirlendi.

Anne Gül Çınarı’ın şikayeti üzerine savcılığa intikal eden olayla ilgili olarak açıklama yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Babanın müracaatı sonrası araştırma yapıldı. Yapılan inceleme sonrası babanın farklı ifadeler kullanmasından çocukların annelerinde olduğu ortaya çıktı. Anne, çocukların babadan şiddet gördüğünü ileri sürerek babadan uzaklaştırmış. Dosya savcılıkta Bursalıların içi rahat olsun polisimiz ve jandarmamız bu ve benzeri olaylarda her zaman teyakkuz halindedir" ifadelerini kullandı.

Haber: Murat ASLAN