Törene Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, askeri erkan ve şehit yakınları katıldı. Söz konusu törende Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Daha sonrasında ise şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı ve protokolde bulunanlar, şehit yakınlarına baş sağlığı dileklerini iletti.

Gerçekleşen anma töreni sonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kısa bir konuşma yaparak, hain darbe kalkışmasının 3.yıl dönümü olduğunu vurgulayarak, “şehitlerimizi anmak ve ülkemize, vatanımıza olan bağlılığımızı arttırmak adına ulusal anlamda bir tören icra ediliyor. Bu anlamda Cuma gününden başlayan etkinlikler yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamasını şu sözlerle devam eden Başkan Aktaş, devletten rütbe, makam almış fakat bu devlete ihanet etmiş FETÖ'cülerin birlik ve beraberliğe kast ettiğini vurgulayarak, bu kalkışmanın ülkemizin başka ülkelerin boyunduruğu altına girmesini isteyen bir kalkışma olduğunu, bu manada o akşam kadını, erkeği, sağcısı, solcusuyla, açığıyla, kapalısıyla herkes bir araya gelmişti. Bir tane derdimiz vardı. Aynı Çanakkale'de olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde darbeciler püskürtüldü. Bu vesile ile 15 Temmuz'u unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Mazlum-Der, İsrail Ticareti Protestosundaki Gözaltıları Kınıyor Mazlum-Der, İsrail Ticareti Protestosundaki Gözaltıları Kınıyor

Kaynak: Bültenler