2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem Sınav Tarihleri Açıklandı 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem Sınav Tarihleri Açıklandı

Gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak gayesiyle Bursa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği "kitap kahve" ismiyle kütüphane ve kafeyi biraraya getiren mekanı hizmete sundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programına katılan dernek tarafından hazırlanan "Pusulamız Kitap Olsun" projesi, destek alma hakkı kazandı.

Destek programı ile alınan 2 bin kitaba gönüllüler tarafından toplanan bin kitapla hazırlanan "kitap kahve"nin açılışı, Yıldırım ilçesinde Bursa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği binasında yapıldı.

Açılış töreninde konuşan dernek başkanı Burhanettin Ayanoğlu, toplumun değişiminin ilk önce çocukların eğitimiyle başladığını belirtti.

Toplumları ayağa kaldırabilecek iki anahtar kavramın kitap ve okuma olduğunu belirten Ayanoğlu, "Değer merkezli bir eğitim tasavvuruyla kadim mirasımızı geleceğin kurucu iradesi kılacak, ufuk birlikteliği taşıyan, duygu ve düşünce dünyalarına erdemin ulaştığı, yarınlarımızı şekillendirecek olan nesillerimizi yetiştirebilme umuduyla yola çıkıyoruz. Bu güzel projede emeği geçen başta proje koordinatörümüz Zeynel Çakır ve ekibine, Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Projenin koordinatörlüğünü yürüten Zeynel Çakır da mevcut 150 kişinin yer aldığı okuma grupları ve kitap tahlillerinin dışında öğretmenler ile öğrencilerden oluşan ders gruplarının da yer aldığını belirtti.

Bakanlığa projenin, Arabayatağı bölgesine katkı sağlayacağını düşünerek başvurduklarını belirten Çakır, "Projemiz onaylandı. Projeyle, bu bölge içinde çeşitli yaş gruplarındaki gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Tüm bunların yanı sıra gençlere yönelik film gösterimleri, çeşitli organizasyonları ve kitap tahlilleri yapmayı düşünüyoruz. İki okuma salonumuzda öğrenciler ders çalışabilecek. Velilerin öğrencilerin ders çalışma ortamlarını internet üzerinden kontrol edebileceklerini beirtti.

Günde 10 saat açık kalacak olan Kitap kahve'de tüm ikramların ücretsiz olacak. Ayrıca gençler ödünç olarak kitap alabilecekler.

Kaynak: AA