Özel Haber / Murat ASLAN Bursa yerel seçimlere 1 hafta kala tarihinin en heyecanlı ve çekişmeli yerel seçimlerinden birini yaşayacağı ön görülüyor.

31 Mart yerel seçimlerine 1 hafta kala siyaset sahnesi oldukça hareketli anlar yaşıyor. Bu anlamda tüm siyasi partiler seçime sayılı günler kala kararsız seçmenleri etkilemek için son kozlarını oynadığı görülüyor. Bu durum Bursa içinde geçerliliğini koruduğu görülüyor. En son yapılan anketlerin bir kısmında Cumhur ittifakının desteklediği AK Parti adayı Alinur Aktaş önde görünürken bazı anketlerde ise Millet ittifakını desteklediği CHP adayı Mustafa Bozbey önde görülüyor. Fakat bu anketlerin ortak noktası ise yaklaşık yüzde 12 civarında olan kararsız seçmenler olarak görülüyor.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı

Bursa Seçiminin Galibinin Karasız Seçmenler Belirleyecek

Kararsız seçmen sayısı seçime 1 hafta kalmasına rağmen hala yüzde 12 seviyelerde olması ise seçmenleri hala karar vermekte zorlandığını ve son ana kadar bekleyeceklerini ortaya koyuyor. Burada anlaşılan tabloya göre kararsız seçmenini oyları seçimin galibini belirleyebilir. Çünkü son dönemde yapılan anketlerin hiç birinde iki aday arasındaki fark 2 puandan daha fazla çıkmadığı görülüyor.

Her 2 adayda kararsız seçmene yönelik söylemlerini arttırırken son yapılan araştırmada kararsız kalan seçmenlerin yüzde 70’lik kısmının diğer seçimlerde AK Parti ya da MHP’ye oy veren seçmenler olduğu ön görülüyor. Bu durum Cumhur ittifakı için hem avantaj olabileceği hem de dezavantaj olabileceği ön görülüyor. Bu nedenle özellikle seçime günler kala yapılacak açıklamalar ve ikna kabiliyeti ibreyi Cumhur ittifakından yana döndürebileceği kulislerde konuşuluyor. Fakat son sözü yine sandık başında Bursa seçmeni vereceği de unutulmamalıdır.

Son Yaşananlar Kafaları Karıştırdı

Özellikle son birkaç gündür yaşanan gerilim ve dolar kurunun artışı ise kafaları tamamen karıştırmışa benziyor. Bir kısım Bursa’da artan işsizliğe ve göçmen politikalarına vurgu yaparken Cumhur ittifakı cephesi ise bu durumun seçim öncesinde bir saldırı olduğu ve bu saldırıya karşı koymak için birlik olunması gerektiği ifade ediliyor. Sonuç her ne olursa olsun 31 Mart yerel seçimleri şimdiden ülkemizin en ilginç ve heyecanlı seçimleri arasında yer alacağı ifade ediliyor.