Bursa şehrinin büyük bir umut ile beklediği Bursa Şehir hastanesinin yüzde 94 bitirilmesi ile birlikte hastanenin açılması için geri sayılma geçiliyor.

Bursa Şehir Hastanesi gerek büyüklüğü, gerek kalitesi, gerek alt yapısı ve gerekse de teknolojisi ile bölgenin ve aynı zamanda Avrupa’nın en iyi şehir hastaneleri arasında olacağı ifade ediliyor. Bursa haklıda son dönemde ki en önemli yatırımlardan olan ve Bursa’da sağlık sorunun bitirecek olan Bursa Şehir Hastanelerinin bir an önce hizmete girmesi için sabırsızlanıyor.

Ülkemizin en büyük sağlık yatırımlarından biri olarak ifade edilen Bursa Şehir Hastanesi'nin inşasında ise son aşamaya gelinmesi kentte büyük bir memnuniyet duygusu yarattığı görülüyor. Yüzde 94'ü tamamlanan, açıldığında 5,5 milyon kişiye hizmet verecek hastanenin 2020 yılında 7 milyon kişiye en son teknoloji ve kalite ile hizmet sunması planlanıyor.

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Doğanköy'e inşası devam eden Bursa Şehir Hastanesi Çanakkale, Balıkesir, Yalova, Bilecik ve Bursa’da açıklamsı ile birlikte 5,5 milyon kişiye hizmet verecek şekilde yapılan hastane 800 bin metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Bu komplekste Genel Hastane, Onkoloji, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları, Kalp ve Damar Cerrahisi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri olmak üzere 6 hastaneden meydana gelecek.

Teknoloji Odaklı Sağlık Hizmetinin Üssü Olacak

Bursa Şehir Hastanesi'nin diğer hastanelerden en temel ve en etkileyici farkı ise ileri seviyede hizmet veren bir sağlık merkezi olmasıdır. Diğer hastanelerde sunulmayan ileri ki seviyelerde sağlık hizmetlerinin sunulması ile bölgedeki vatandaşların tüm sağlık hizmetlerini aynı komplekste alması sağlanıyor. 200 yataklı Fizik Tedavi Ünitesi'ne kapasite ve teknoloji anlamında ülkenin en iyi olacağı ifade ediliyor.

Bursa Şehir Hastanesinde sunulan ve bölgede ki diğer hastanelerde olmayan, ileri seviyedeki sağlık hizmetleri ile birlikte artık Bursa’daki hastalar ileri derece sağlık sorunları için İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e gitmeye gerek kalmadan tüm sağlık hizmetlerini burada alabilecekleri ifade ediliyor. Kullanılan teknoloji, fiziki büyüklük, alt yapı ve kapasite itibari ile Bursa Şehir Hastanesi Avrupa’nın en büyüklerinden biri olması ön görülüyor.

Haber: Murat ASLAN


 

 

Bilecik'te İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu toplandı Bilecik'te İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu toplandı