Söz konusu kaza, Sivas- Erzincan yolu Organize Sanayi Bölgesi kavşağında yaşandı. Ağrı'dan, Bursa’ya gelmekte olan yolcu otobüsü ile bir otomobil kavşakta çarpıştı. Yaşanan kazada otomobil refüje savrulurken, kazayı gören vatandaşlar tarafından yapılan ihbar üzerine olay yerine sağlık ve emniyet ekipleri gönderildi.
Kazanı yaşandığı yerde sağlık görevli tarafından yapılan kontrolde otomobilde bulunan 2 kişinin yaşamını yitirdiği tespit edildi. Otomobilde bulunan diğer 2 yaralı ise itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılarak yapılan ilk müdahale sonrası hastaneye kaldırıldı.

İşçi Alımı Heyecanı Atama Kuraları Yaklaşıyor İşçi Alımı Heyecanı Atama Kuraları Yaklaşıyor

Yolcu otobüsü ile otomobilin karıştığı kazada hayatını kaybedenlerin sayısı  hastaneye kaldırılan yaralılardan birisinin daha hayatını kaybetmesiyle 3’e çıktı. 

Kaza yapan yolcu otobüsünü Mahmut Kandemir'in, Hafik ilçesinden Sivas istikametine giden otomobili ise Ahmet Güven kullandığı belirlendi. Yaşanan kaza sonucu hurdaya dönen otomobili kullanan 52 yaşındaki Ahmet Güven ve eşi 47 yaşındaki Zeliha Güven kazanın yaşandığı yerde, 25 yaşındaki kızları Merve Aydemir ise yaralı olarak kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ayrıca otomobili kullanan Ahmet Güven'in 4 yaşındaki torunu Eymen Gazi Aydemir’in aynı hastanede tedavisine devam ediliyor. Yaşanan kazada hayatını kaybedenlerin cesetleri otopsi amacıyla hastane morguna kaldırıldı.

Diğer taraftan kaza yerinde yapılan incelemeler sonrası kazaya karışan araçlar bulunduğu yerden kaldırıldı. Kazadan dolayı Sivas-Erzincan Çevreyolu'nun tek şeridi bir müddet trafiğe kapatılırken, kazayla ilgili de  soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Haber: Murat ASLAN