Osmangazi'de kaçak maske!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün ilçede yayılmasına engel olmak ve vatandaşları hastalıktan korumak amacıyla dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdüren Osmangazi Belediyesi, bu hastalığı fırsata çevirmek isteyenlere de göz açtırmıyor.

Bursa'da yangın: 2 ev kül oldu, dar sokaklar itfaiyeyi zorladı Bursa'da yangın: 2 ev kül oldu, dar sokaklar itfaiyeyi zorladı

Hüdavendigar Mahallesi'nde bir depoda kaçak olarak tıbbi maske üretimi yapıldığı ihbarını alan Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, söz konusu adrese baskın düzenledi. Halk sağlığını tehdit eden maskelerin üretimini durduran ekipler, iş yerini mühürledi. Üretilen yüzlerce maske imha edildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı açıklamada, "İlçemizdeki, vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek adına, üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getiriyoruz. İlçemizin dört bir yanını dezenfekte ediyoruz. Ancak maalesef ki bu durumu fırsata çevirmek isteyenler de çıkıyor. Bu salgın döneminde en önemli materyallerden biri de koruyucu maskeler. Bunu fırsat bilen bazı kişiler kaçak yollarla tıbbi maske üretimi yapmak istiyorlar. Bu durumu haksız kazanca çevirmek isteyen fırsatçılara asla izin vermeyiz. Vatandaşlarımızdan da çevrelerinde kaçak olarak üretim yapıldığını fark ettikleri anda yetkili mercilere bildirmelerini istiyoruz" dedi.

bursa-osmangazi-kacak-maske-operasyonu.jpg