Bursa emniyeti bir çete tarafından kaçak silah imalatı ve ticareti yapıldığına dair aldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. İhbar neticesinde çete üyelerini takip altına alan ekipler söz konusu çeteye üye oldukları belirlenen 33 şahsın yakalanması için düğmeye bastı.

Şüphelilerle ilgili olarak Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yakalama kararı alan emniyet ekipleri, Bursa başta olmak üzere Diyarbakır, İstanbul, Yalova ve Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu 5 ilde bir çok farklı adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenledi.

Yapılan operasyon sonucu hakkında yakalama ve gözaltı kararı olan 33 kişiden 28'i yakalandı. Ayrıca şüphelilerin evlerinde yapılan aramalar sonucu da 2 kurusıkıdan bozma ruhsatsız tabanca, 8 av tüfeği, 2 kurusıkı tabanca, 107 av tüfeği fişeği, 16 tabanca mermisi, 16 hint keneviri kökü ve 50 kurusıkı mermisi bulundu.

Emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınan 28 şüpheli dışında diğer şüphelilerin de yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bursa'da 2 Eylül 2023 Cumartesi günü Elektrik kesintisi yaşanacak yerler? Bursa'da 2 Eylül 2023 Cumartesi günü Elektrik kesintisi yaşanacak yerler?

Haber: Ömer KAYA