Çiftçileri Tefecilikle Mağdur Eden Çete Adliyede
Çiftçileri Tefecilikle Mağdur Eden Çete Adliyede
İçeriği Görüntüle

BTSO Etiyopya’da en büyük ticaret heyeti organizasyonunu gerçekleştirdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye’nin ihracat vizyonu kapsamında Afrika pazarında dikkat çeken bir organizasyona imza attı.

Ticaret Bakanlığı destekli UR-GE projeleri çerçevesinde 160 kişilik dev bir iş heyeti, Afrika’nın yükselen ekonomilerinden Etiyopya’ya çıkarma yaptı.

İnşaat malzemelerinden tekstile, kimyadan mobilyaya kadar beş farklı sektörü kapsayan program, Türkiye’den Etiyopya’ya gerçekleştirilen en geniş kapsamlı ticaret heyeti olarak kayıtlara geçti. Başkent Addis Ababa’da düzenlenen ziyaret, Türk iş dünyasının Afrika’daki etkisini güçlendirmeyi hedefliyor.

130 Milyonluk Pazar İçin Stratejik Açılım

Etiyopya’nın 130 milyonu aşan nüfusu ve Afrika Birliği’nin merkezi olması, ülkeyi Türk ihracatçıları için stratejik bir konuma taşıyor. Program kapsamında Bursalı iş insanları, sektör bazlı ikili iş görüşmeleri yaparak yeni ticaret bağlantıları kurdu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Etiyopya’nın Afrika’daki en önemli ticaret merkezlerinden biri haline geldiğini belirterek, Bursa’nın üretim gücüyle bölgede güçlü bir konum elde edeceğini söyledi. Burkay, yapılan görüşmelerin kalıcı iş birliklerine dönüşeceğine inandıklarını ifade etti.

“Afrika’da Yeni Bir Dönem Başlıyor”

Türkiye’nin Addis Ababa Büyükelçisi Berk Baran, programın bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük ticaret heyeti organizasyonlarından biri olduğunu vurguladı. Türkiye ile Etiyopya arasındaki ticaret hacminin gerçekte açıklanan rakamların çok üzerinde olduğunu belirtti.

Etiyopya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise Türk yatırımcılara “kırmızı halı” ile karşılamaya hazır olduklarını ifade ederek, ülkenin genç nüfusu ve büyüyen ekonomisinin büyük fırsatlar sunduğunu söyledi.

Bursa’dan Afrika’ya Kalıcı Ticaret Köprüsü

Program kapsamında BTSO ile Addis Ababa Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü de imzalandı. 400 bini aşkın üyeye sahip oda, Türkiye ile Etiyopya arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçleneceğini belirtti.

Bursalı firmalar, ziyaretin ilk gününde çok sayıda ikili iş görüşmesi gerçekleştirerek Afrika pazarında yeni yatırım ve ihracat fırsatlarını değerlendirdi. Program, Türkiye’nin Afrika açılımında Bursa’nın öncü rolünü bir kez daha ortaya koydu.

A W700296 01

Muhabir: Ravza Aslan