Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne Acemler'de Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait 18 dönüm arazi tahsis etti. Arazinin konumu gereği, Acemler'de meydana gelen trafikle ilgili durumlara anında müdahale edebilecek. Tahsis edilen tesise verilecek isim ise belirlendi. Trafik kazasında şehit düşen polis memuru Hayrettin Yılmaz'ın isminin verilmesine karar verildi.

Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam

Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilen Acemler'deki araziye yapılacak tesise, İstanbul caddesinde bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri taşınacak. Bu sayede de Acemler'de meydana gelen trafik de bu tesisten yapılacak zamanında müdahale ile çözüm bulunacak.

Ayrıca kurulacak olan tesiste mesleğe yeni başlayan yunus polislerine eğitim verilmesi planlanmakta. Bir başka uygulama ise çocuklar için trafik akademisi kurulması olacak. Bursa'nın en merkezi konumuna kurulacak olan Asayiş Ekipler Amirliği sayesinde olaylara anında müdahale etme imkanı doğmuş olacak.

Teslim töreninde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş şu şekilde açıklamalarda bulundu. "Emniyet teşkilatı şehrin güvenliği ile alakalı canla başla çalışmakta. Bizler geceleri evimizde dinlenirken, bayramımızı seyranımızı yaparken onlar da farklı noktalarda, meydanlarda görev yapıyorlar. 18 dönümlük bu alan ile alakalı Asayiş ve tüm motorlu ekiplerin burada konuşlandırılması ile alakalı bir karar aldık. Milli emlak nezdinde de gerekli yazışmalar ve çalışmalar yapıldı. Ayrıca Emniyet Müdürümüz ve teşkilatı tarafından belirlenecek alanda da 23 Ekim 2018 tarihinde henüz gencecik yaşında görevi başında şehit olan Hayrettin Yılmaz'ın ismi yaşatılacak"

Bursa Emniyet Müdürü ise şu şekilde görüşlerini dile getirdi; Trafik Şube Müdürlüğü'nün doğru yerde olmamasından dolayı sıkıntılar yaşandığını, bu konuyla ilgili çalışmalar yaptıklarını, sonuç olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan destek ile bu arazide karar kılınmıştır. Daha etkin bir mücadele ve hizmet adına bu kararın önemli olduğu vurgusunu yapan Osman Ak'tan sonra Bursa Valisi Yakup Canbolat yaptığı konuşmada Başkan Alinur Aktaş'ın konuyla ilgili katkısının çok olduğunu belirtti. Vali Canbolat, asayiş ve güvenlik hizmetlerinin iyi bir şekilde yerine getirilebilmesi için personelin ihtiyaç duyduğu imkanlara kavuşmasının önemine değindi.

Kaynak: DHA