Kekemelikten "eğitimle" kurtulup hayallerine koşuyorlar Kekemelikten "eğitimle" kurtulup hayallerine koşuyorlar

Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hayata geçen ‘Drama ile dersler müzede’ projesi, eğitim alanında rol model haline geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafında okul dışı öğrenme ortamları ile ilgili geliştirme çalışması başlatılarak, ülke geneline yaygınlaştırılması için hazırlık yapmaya başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından okul dışı öğrenme ortamlarına yönelik başlatılan ‘Drama ile Dersler Müzede’ projesi eğitim alanında rol model haline geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Bursa Kültür A.Ş. tarafından, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü yönetiminde uygulanan proje, öğrencilerin müzede derslerini, drama eğitmenleri ve öğretmenleri ile işlemeleri üzerine tasarlandı. Projede eğitim-öğretim müfredatına paralel olarak anaokulundan 12. sınıfa kadar toplam 21 ayrı ders için 214 drama atölyesi planı devreye sokuldu. Toplamda 34 ilköğretim okulunda 218 gönüllü öğretmenin katılımıyla hayata geçen proje, Bursa’da yoğun ilgiyle karşılandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tanıtımı yaptığı projeden şimdiye kadar 5 binin üzerinde öğrenci faydalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bu yenilikçi eğitim modeli projeye destek geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un müzeciliğe ve müzeciliğin önemine ilişkin açıklaması ve “Bazı seçmeli dersler koyarak müzecilik ile ilgili çocukların farkındalığını artırmayı hedefliyoruz” sözleri sonrası bakanlık projenin kapsamının daha da genişletilmesi ve derslerin okul dışı öğrenme ortamlarında işlenebilmesi için çalışma başlattı.

Söz konusu projenin Bursa’da Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde daha geniş bir kapsama ulaşması, okul dışı öğrenme ortamlarına kültür merkezleri ve kütüphanelerin de dâhil edilmesi düşünülüyor. Ülke çapında yaygınlaştırılması planlanan proje ile, öğrencilerin edindikleri bilgileri, okul dışı ortamlarda drama yöntemi ile kalıcı hale getirmeleri amaçlanıyor.

27224_mtvjn2y5mt_4.jpg27224_mtvjn2y5mt_1.jpg

Kaynak: Bültenler