Kurban Bayramı arifesinde kolları sıvayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, mezar ziyaretinde bulunan halk sakinlerini şaşırttı. Şehrin çeşitli ilçelerindeki mezarlıklarda ağaç fidanları ve kasa kasa begonya çiçekleri dağıtan çalışanlar, vatandaşlara şeker ikramında bulundu.

Mezarların güzelleştirilmesi ve daha bakımlı hale getirilebilmesi için, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından tertiplenen çalışma, gün içerisinde karşılık buldu. Ağaç fidanlarını ve çiçekleri alan vatandaşlar, yakınlarının mezarlarında dikimleri gerçekleştirerek, ziyaretlerini tamamladı.

“Bursa genelinde toplamda 5 bin ağaç fidanı ve 13 bin 500 çiçek dağıtıldı.”

Bu sene Kurban Bayramı, Bursa’da anlamlı bir çalışmaya ev sahipliği yaptı. Bursa Kent Mezarlığı başta olmak üzere, Erdoğanköy’de, Ahmetpaşa’da, Alacahırka’da, Pınarbaşı’nda, Soğanlı’da ve Sarıkaya gibi toplamda 17 ilçe mezarlığında dağıtımı gerçekleştirilen çiçek ve ağaç fidanlarının dikilmesiyle birlikte, mezarlıklarda planlanan düzenleme yapılmış oldu. Söz konusu çalışmadan yakınlarının kabir ziyaretine giden vatandaşlarda memnuniyet duydu.

27920-mtvkngu5ym-1-640x480.jpg

“Ağaç fidanı ve çiçek dağıtımı, bayramın birinci günüde devam edecek.”

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen çalışmayla, mezar ziyaretlerinde bulunan vatandaşlara bugün dağıtımı gerçekleştirilen ağaç fidanları ve çiçekler, bayramın birinci gününde de dağıtılmaya devam edecek. 17 ilçede dağıtılan ve Bursa sakinleri tarafından oldukça anlamlı bulunan uygulamayla, kentin mezarlıklarının güzelleştirilmesi hedefleniyor.

Dağıtılanlar arasında; çam ağacı fidanları ve begonya çiçeklerinin yanı sıra, servi ağaçları da yer alıyor. Şeker ikramında da bulunan Büyükşehir çalışanları, götürdükleri hizmetten tam not almayı başardı. Büyükşehir Belediyesi, benzer uygulamalarına devam edeceklerinin altını çizdi.

27920-mtvkngu5ym-640x360.jpg

“Bayramda anlamlı hizmet”

Yapılan uygulama sayesinde, belediye ve vatandaş arasında bayram köprüsü kurulurken, diğer taraftan da şehrin çehresinin bakımı konusunda halkla iç içe, birlikte çözümler geliştirilebileceğinin örneği sergilenmiş oldu.

Kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlar, yakınlarının mezarlarında aldıkları ağaç fidanlarını ve çiçekleri ekmelerinin ardından, dualarını okuyarak oradan ayrıldı. Fidanların can suyunu veren ziyaretçiler, birbirleriyle ve Belediye çalışanlarıyla bayramlaşmayı da ihmal etmedi.