Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Türk Tarihinde önemli bir yere sahip olan çok uzun zamanlardan bu yana oynanan, savaş oyunu olarak bilinen ve günümüzde ise geleneksel atlı spor olarak anılan cirit, atlı okçuluk ve rahvan yarışları yaşatılıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi desteğiyle geleneksel atlı sporlar Şöleni Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yılı nedeniyle Gölbaşı’nda gerçekleştirildi.

Cirit, atlı okçuluk, rahvan ve güreş gibi ata sporlarının Bursa’da yaşatılması için birçok etkinliği bünyesinde gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, atlı sporlara ilgisi olan vatandaşları bu defa Kestel Gölbaşı’nda bir araya getirdi.

Bursalı 78 Yaşındaki Atlet Ali Turan, 2 Gümüş Madalya Aldı Bursalı 78 Yaşındaki Atlet Ali Turan, 2 Gümüş Madalya Aldı

Tarihi Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yılı nedeniyle gerçekleştirilen atlı sporlar şöleninde Yıldırım Atlı Cirit Spor Kulübü, Botanik Atlı Cirit Spor Kulübü, Yeşil Bursa Atlı Okçuluk Spor Kulübü ve Kızıklı Rahvan Spor Kulübü sporcuları hünerlerini sergiledi. Atlı okçuluk gösterileri ile nefesler kesilirken, izleyenlerden sporcular bolca alkış aldı. Ayrıca cirit karşılaşması ve rahvan yarışları da büyük ilgiyle izlendi.

Gerçekleşen etkinliklere katılan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız, geleneksel sporları yaşatmak ve geleceğe taşımak amacıyla her türlü desteği Büyükşehir Belediyesi olarak verdiklerini vurguladı, Bu kapsamda etkinliğe katılan kulüp yöneticilerine plaket ve sporculara da madalya takdim etti.

1-030.jpg4-025.jpg2-034.jpg3-036.jpg

Kaynak: Bültenler