Geleneksel hale gelen "Akrabalar Buluşuyor Projesi" ile Bulgaristan'da yaşayan Türkler, Osmangazi Belediyesi ve Gerlova Vakfının işbirliği ile Bursa'da yaşayan akrabalarına kavuştu.

Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor! Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor!

Bulgaristan'ın birçok farklı yerinden 500 civarında Türk, Panorama 1326 Fetih Müzesi'nde akrabalarınca karşılandı. Kavuşma anı mutluluk gözyaşlarını beraberinde getirdi.

Gerçekleşen etkinlikte konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi tüm Balkan bölgeleriyle olan ilişkilerini anlattı.

Balkanlar'dan kendimizi hiç ayrı görmedik diyen Başkan Dündar, "Sizlerle birlikteyiz. Bu şekilde sosyal projelerle kardeşlerimizle birlikteyiz. Her yerde sizlerle birlikte olmaya çalışıyoruz. Sizlerin üzüntüsü bizim üzüntümüz, sevinciniz bizlerin sevincidir. İşte bugün burada o sevinci, coşkuyu yaşıyoruz." dedi.

Etkinlik kapsamında gelen misafirlerden Mustafaova, buluşmayı tertib edenlere teşekkür ederken "Akrabalarını görmesinin çok iyi olduğunu, Buranın insanlarının çok güzel insanlar olduğunu, kendisinin 30 yıldır buraya gelmediğini ve bu zaman zarfında Bursa'nın çok değiştiğini belirtti.

Aydın Mehmedov isimli bir diğer misafir de 4-5 yıldır göremediği kızı ve torunlarını görmek için Bursa'ya geldiğini söyledi.

Kaynak: AA