Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin ticaret ve sanayisi başta olmak üzere varlığını güçlendirerek, ortak akılla projelerini sürdürmeye devam ediyor.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yönetim kurulu üyeleri, Bursa iş dünyasının temsilcileri, İçişleri Eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın katılımıyla 4. İstişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, Oda Altıparmak Hizmet Binası'nda yapıldı.

“Ortak akılla, mega projeleri hayata geçireceğiz.”

Toplantıda konuşmacı olarak sözü alan BTSO Başkanı Burkay; “Bursa Büyürse Türkiye Büyür' fikri çerçevesinden hareketle, kentimiz ülke kalkınmasında yerini almıştır. Üretim kabiliyeti ve sanayimizle Bursa, geçen seneyi 217 milyar TL rekor seviyelik ekonomik hacimle tamamladı. 6 milyar dolara varan dış ticaret fazlasıyla, yeni ekonomik atılımın eşiğindeyiz. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 vizyonu kapsamında TEKNOSAB, KOBİ OSB, UYEM ve GUHEM gibi özel projelerimizi şehrimize kazandırdık. Çalışmalarımızı Büyükşehir Belediyemizle birlikte yapıyoruz. Yeni nesil teşviklerin hayata geçirilmesiyle, Bursa’nın zenginlik merkezi olma misyonunu giderek güçlendiriliyor. Büyükşehir Belediyemizin liderliğinde, odamızın ve iş dünyamızın katılımlarıyla sürdürdüğümüz çalışmalar sayesinde kentimiz, değeri giderek artan ve yaşayan bir kent olacaktır.” Dedi.

“BTSO ile işbirliğimiz devam edecek.”

Sözü devralan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi ve BTSO'nun ortak akılla, işbirliği halinde yeni projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi. Aktaş konuşmasında; “Sanayi ve ticaret kenti olan Bursa’nın ekonomik gelişimine öncülük eden Odamıza gereken desteği sağlamayı görev edindik. Geleceğin Bursa’sı şekilleniyor. Tarihi dokumuz ve pek çok zenginliğimizle ezber bozan bir kentiz. Güzel şehrimizde var olan tüm sorunları ‘Ortak Akıl' vizyonuyla çözmeyi sürdüreceğiz. Bu sorunlardan biride kentsel dönüşümdür. Şu an 30-40 dosyamız devam ediyor.” Dedi.

“Hedeflerimize hızla ulaşacağız.”

İçişleri Eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Büyükşehir Belediye ve BTSO ortak istişare kurulu toplantısının, Bursa’ya hayır getirmesini diledi. Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinde Bursa'nın önemli bir görev aldığını söyleyerek, “Hedeflere varmada, herkese önemli sorumluluklar düşüyor. Marka kenti Bursa’nın potansiyeli sayesinde, ülkemiz de ilerleyecektir.” dedi. BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur ise, 42 bini aşkın üyesi bulunan BTSO'nun, şehrin dinamikleriyle birlikte hareket halinde başarılara koşacağını ifade etti.

Ramazan Öncesi Tavuk Eti Fiyatları 15 TL Yükseldi Ramazan Öncesi Tavuk Eti Fiyatları 15 TL Yükseldi

Toplantı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, proje ve sunumuyla sonlandı.

Kaynak:İHA