Blackberry, tarafından yapılan açıklamaya göre mesajlaşma uygulaması BBM 31 Mayıs 2019 tarihinde kullanıma kapanacak.

BlackBerry tarafından konu hakkında yapılan duyuruda, 31 Mayıs 2019 tarihinde BBM hizmeti kapatılacak denildi. Yapılan açıklamada, " Bugüne kadar yaptıklarımızdan gurur duyuyoruz. Ancak büyük çabalarımıza rağmen, kullanıcılar diğer platformlara geçerken, yeni kullanıcıları çekmekte zorlandık. Hoşçakal demek için üzülmemize rağmen, BBM tüketici hizmeti yolun sonuna geldi. Desteğiniz için minnettarız ve BBM tüketici hizmeti yolculuğunun bir parçası olduğu için herkese, özellikle kullanıcılarımıza, ortaklarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Umarız mesajlaşma platformlarının şekillendirilmesine yardımcı olan BBM’e dair pek çok anınıza değer verirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Rekabete Yenik Düşerek Tarih Oluyor

Piyasada ilk iPhone'un bile olmadığı zamanda, 1 Ağustos 2005'te kullanıma sunulan BBM uygulaması, BlackBerry markalı akıllı telefonlar haricinde çeşitli uygulamalar ile beraber iPhone ve Android telefonlarda da kullanılabiliyordu.

Ebevyn kontrol yazılımlarında olması gerekenler Ebevyn kontrol yazılımlarında olması gerekenler

BlackBerry, dokunmatik ekranlı akıllı telefonlar arasında yaşanan rekabete ayak uyduramamıştı. Yapılan bu duyuru ile de firma en güçlü yönü olarak görülen mesajlaşmadan da çekilmiş oluyor.

Haber: Muhammed ASLAN