Bursa'da gerçekleştirilen etkinlik Anadolu Spor Gazetecileri Derneği'nin ev sahipliğinde yapıldı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun 58. Başkanlar Konseyi Toplantısının açılış konuşmasını yapan ASGD Genel Başkanı ve TGF Genel Başkanvekili İbrahim Erdoğan, "TGF tarihinde, bir başkanlar konseyi toplantısını, Bursa'nın doğal güzelliklere sahip muhteşem bir köşesinde, Gürsu ilçemizin Adrenalin Park tesislerinde yapmaktan ve böylelikle bir ilki gerçekleştirmiş olmaktan ötürü çok mutluyuz" ifadelerini kullanırken,TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ise yaptığı konuşmada, Ülkenin her köşesindeki medya ve medya mensuplarından imdat çağrıları aldıklarını, bir kaç yıl öncesine kadar 2 binden fazla olan yerel gazetelerin sayısının ne yazık ki bin seviyesine düştüğünü ve gün geçtikçe de gazetelerin ard arda kapanma haberleri aldıklarını belirterek, bütün bunların yüreklerini dağladığını, basın adına olumsuz gelişmeler olduğunu söyleyerek, "Anadolu basını kelimenin tam anlamıyla S.O.S. vermektedir" dedi.

Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü

Birçok ülkeden ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen toplam 103 medya mensubu ve sporcunun katılım sağladığı kamp 4 gün 3 gece sürdü. Anadolu Spor Gazetecileri Derneği tarafından geleneksel hale getirilen projenin bu yılki ev sahibi Gürsu Belediyesi oldu.

Kamp çerçevesinde Gürsu Adrenalin Park'ın mükemmel doğasında bol oksijen depolayan gazeteciler, ATV safari, kano ve airboat turları, su bisikleti gezileri gibi aktivitelerin yanında gölet üzerinde zipline atlayışları gerçekleştirdiler.

Simurg nefes tekniğini de deneyimleme fırsatı bulan yerli ve yabancı basın mensupları, tırmanma duvarı heyecanı, doğa yürüyüşleri ve kamp ateşi gibi etkinliklerde yaptılar. Kamp programında gazeteciler, tam manasıyla bir doğa turizmi atmosferi içinde bulunma şansı buldular.

Haber: Murat ASLAN