Bursa Staj ve Çırak Mağdurları Derneği, Kartal Meydanı'nda Mitinge katıldı Bursa Staj ve Çırak Mağdurları Derneği, Kartal Meydanı'nda Mitinge katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden büyüme rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Giderek artan ihracat ve turizm gelirleri, büyümeyi besleyecek. " dedi.

Türkiye ekonomisinin 2018 performans seviyesi belli oldu. Açıklanan büyüme rakamlarına göre Türkiye ekonomisi, geçen yıl yüzde 2,6 büyüdü.

2018'deki son çeyrek büyümenin piyasa beklentilerine oranla yüzde -3 olduğunu bildiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, iç ve dış dengesinin oluşturulduğu söz konusu dönemde cari açık ve enflasyonda düşüşün başladığını aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal paylaşım sitesi twitter yoluyla yaptığı açıklamada, tarihte gerçekleştirilen en ciddi spekülatif saldırısı olmasına rağmen ve küresel alanda büyümenin yavaşlama eğilimi gösterdiği dönemde, 2001 ve 2008 senelerindekine benzer bir sonuç gerçekleşmediğini söyledi. Bakan Albayrak, söz konusu sürecin en kısa sürede atlatıldığını da açıklamalarına ekledi.

“Dengelenme süreci, öngörüldüğü şekilde devam ediyor.”

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, son çeyrekte yaşanan daralma tepkisine rağmen, net dış talep oranının büyümeye yüzde 9,7 puan pozitif katkı sağlaması sonucunun, mevcut dengelenme sürecinin daha evvel bildirildiği şekilde sürdüğüne bir işaret olduğunu da sözlerine ekledi.

Bakan Albayrak, son dönemlerde finansal piyasalarda yaşanan olumlu yöndeki gelişmelerin, enflasyondaki düşüş trendi, öncü göstergelerde görülen iyileşmeler, finansmana erişimde yapılan adımlar ve istihdam seferberlikleri yoluyla 2019 yılında büyümenin, YEP'te öngörülen biçimde seyredeceğine inancının tam olduğunun altını çizdi.

"Artan ihracat ve turizm gelirlerimiz, büyümeyi besleyen ana kalemler olacaktır."

2019 senesine ait güncel veri sonuçlarının, ekonominin hızlı şekilde toparlanma sürecine girdiğini, büyümedeki yavaşlamanın ise devamının olmayacağını ve tüm bunların toparlanma eğiliminin başladığının göstergesi olduğunu aktaran Albayrak, "Artan ihracat ve turizm gelirlerimiz, büyümeyi besleyen ana kalemler olacaktır." Dedi.

Gerçekleştirdikleri ekonomi politikalarında sağlam bir koordinasyon dönemi geçirdiklerini vurgulayan Albayrak, Nisan ayı itibariyle yapısal alanda atılacak adımlar sayesinde, söz konusu sürecin daha da güçlü olacağını bildirdi.

Bakan, YEP çerçevesinde cari açığı düşürecek, katma değerli üretimi yükseltecek, milletin refah seviyesini arttıracak politikalarına kararlılıkla devam edeceklerini açıkladı.

Kaynak: Bültenler