Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçede her gün toplanan atıklar 2015'te kurulan tesiste geri dönüşüme kazandırılıyor.

İlçede her gün 2 bin 800 cadde ve sokaktaki kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş merkezleri, konutlar, okullar ve diğer toplu yaşam alanlarından ambalaj atığı toplanıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekiplerce toplanan atıklar, Bağcılar Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi'nde cinslerine göre ayrıştırılıyor.

Kağıttan plastiğe kadar farklı cinslerdeki atıklar bu tesiste dönüştürülüyor.

Tesiste bugüne kadar 70 bin 23 ton kağıt ile kartonun geri dönüştürülmesiyle 1 milyon 190 bin 395 ağaç kesilmekten kurtarıldı, 30 bin 377 ton camın dönüşümüyle de 3 milyon 37 bin 732 litre yakıt tasarrufu yapıldı.

Düzce'de Havada seçim reklamı kaza ile son buldu Düzce'de Havada seçim reklamı kaza ile son buldu

Ayrıca 17 bin 289 ton plastiğin dönüşümüyle 242 bin 44 megavat enerji, 3 bin 619 ton metalin dönüşümüyle de toplam 4 milyon 704 bin 434 kilogram ham madde tasarrufu yapıldı.

- "Geri dönüşüm adına önemli adımlar atıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, geleceğe çocukların sağlıkla yaşayacağı bir doğa bırakmak istediklerini belirtti.

Özellikle sıfır atık konusunda duyarlı bir belediye olduklarına dikkati çeken Özdemir, "Geri getirme merkezimiz her 22 mahallemizde bulunuyor. Sıfır atık merkezimizi de yine kurduk. Bunları kurarak sıfır atık belgemizi de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan Bağcılar Belediyesi olarak aldık. Atıkları plastik, cam gibi ayrıştırarak doğaya geri dönüşüm olarak kazandırılmasını sağlıyoruz. Bağcılar Belediyemiz özellikle ambalaj atıklarıyla ilgili yapmış olduğu çalışmalarla geri dönüşüm adına önemli adımlar atıyoruz." ifadelerini kullandı.