Covid-19 günlerinde karantina zamanı sosyal medya üzerinden bir araya gelen fotoğraf sevdalısı kişilerin Mart 2020 tarihinde kurduğu Aralık Mag, üç ayda bir yayınlanan bir fotoğraf dergisidir.

Dergi, pandemi sürecinde fotoğraf alanı kısıtlanmış fotoğraf sever bir ekip tarafından, değişen koşullarda farklı deneyim ve üretim alanları oluşturarak tarihe bir iz bırakmak üzere yolculuğuna başlıyor.

Kollektif bir çabanın ürünü olan Aralık Mag, fotoğrafa dair haber, proje, röportaj ve yazılar içerir, tarihteki değerli fotoğrafçıların hayatına yakından bakar ve onların fotoğraflarını inceler.

Derginin tüm sayılarına kendi sitesinden ve issue üzerinden ulaşmak mümkün. Derginin fikir ve kurucu liderleri İlker Şimşekcan ve Oğuzhan Kalelioğlu, ayrıca podcast yayınları üzerinden de fotoğrafçılık üzerine dopdolu ve samimi sohbetler gerçekleştiriyor.

İnegöl'de Sandalye Fabrikasında Yangın İnegöl'de Sandalye Fabrikasında Yangın

Aralık Mag, takipçilerinin fotoğraflarına da yer vermesi ve tarafsız duruşu ile son dönemin dikkat çeken gönüllü işlerinden biri.

Aralık Mag dergisinin adı, ışık olmazsa fotoğraf da olmayacağı gerçekliğinden yola çıkarak bu ışığın sızabileceği ‘aralık’tan doğmuştur. Leonard Cohen’in de dediği gibi “Kusursuzluğu unutun! Her şeyde bir çatlak vardır. Işık içeri böyle girer"

Derginin çıkış mottosu: “Anahtara ihtiyacınız yok! Kapımız, girmek isteyenlere hep aralık”.
 

Bursa Haberleri