Jean-Pierre, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu sabah Başkan Joe Biden'ın Kovid-19 testi pozitif çıktı. Kendisi, tamamen aşılı ve 2 defa destek dozunu oldu, hafif belirtiler gösteriyor."

joe biden-1

Joe Biden, Amerika Hastalık ve Kontrol Merkezlerinin (CDC) talimatları gereği, Beyaz Saray'da karantinaya gireceğini ve tüm işlerini uzaktan yöneteceğini belirten Jean-Pierre, bugünkü toplantılara Zoom üzerinden veya telefonla katılacağını söyledi.

Jean-Pierre, Joe Biden'ın "Paxlovid" isimli ilaç ile tedavisine başlandığını söyledi.

Joe Biden'ın sağlık durumu konusunda günlük güncelleme vereceğini söyleyen Jean-Pierre, protokoller gereği Beyaz Saray'ın Biden ile yakın temaslı herkesi bilgilendireceğini söyledi.

İsrail’in Ateşkes İhlali Gazze’de Bir Çocuğun Ölümüne Yol Açtı
İsrail’in Ateşkes İhlali Gazze’de Bir Çocuğun Ölümüne Yol Açtı
İçeriği Görüntüle

Jean-Pierre, Joe Biden'ın en son 19 Temmuz Salı günü test yaptırdığını ve bu testin sonucunun negatif olduğunu bildirdi.