İletişim kaynaklarının arttığı ailelerde, aile içi muhabbetin, paylaşımın azaldığı gözle görülür bir gerçek oldu artık. Birbirinden kopuk aile bireyleri sevinçlerini beraber yaşayamadıkları gibi olası bir dağılma anında da bir arada kalmayı beceremiyorlar.
Ailenin yapı taşlarından ilki aile içi iletişimdir mutlaka. Çünkü ortak paylaşımlar ve iletişim ne kadar sağlam olursa o kadar kaliteli yetişmiş aile bireyleri çıkar ortaya. Aile birbirinden ayrılmaz bir bütündür ve beraber hareket edilirse ileriye dönük başarılı bir yol çizilebilir. Bir araya geldiğinde sıcak bir sohbet ortamı oluşturabilen anne ve babaların çocuklarının da çok daha sosyal, özgüvenli ve başarılı çocuklar olduğu gözlenmiştir. Çünkü beraber muhabbet etmeyi alışkanlık haline getirebilen ebeveynler aslında çocuk eğitimini de büyük oranda doğru şekilde başlatmış olurlar.
Dinlenen Çocuk Başarılı Çocuktur
Dilediğince konuşan, dinlenen ve söz hakkı tanınan bir çocuk nereye giderse gitsin en sıcak yuvanın aile olduğunu bilir ve hata yapma şansı daha azdır. Aksine aile içi muhabbet, iletişim konusunda eksiklik gösteren ailelerin çocukları dış dünyaya açıldığında niyeti kötü olsa dahi muhabbetine sıcaklık duyduğu ilk insana kapılıp yanlış şeyler yapabilir. Anne babası ile muhabbet edemeyen, dinlenmeyen çocuk ise daima karamsar ve içine kapanık bir karaktere bürünecektir. Daha kötüsü yaşadığı hiçbir şeyi ailesi ile paylaşma gereği duymadan hayatına devam edecektir.
Aile denen şey ilk yuva, en güvenilir yerdir bütün bireyler için. Samimi muhabbetlere dayandırılan aile içi iletişim sağlanabilirse her bireyin hayatı kolaylaşacaktır şüphesiz.