Cuma namazı öncesinde okutulan mevlide pehlivanlar ve vatandaşlar katıldı. Caminin imam hatibi ve müezzinlerince okunan Mevlid-i Şerif'in sonunda yaşamını yitiren pehlivanlar için dua edildi.

Pehlivanlar cuma namazlarını da Eski Cami'de kıldı. Güreşseverler ve pehlivanlar camide yoğunluk oluşturdu.

Başpehlivan Furkan Durmuş Altın, yaptığı açıklamada, tüm yıl Kırkpınar için çalıştıklarını söyledi.

Ademoğlu’ndan Pankart ve Futbolcu Gerilimine Net Mesaj
Ademoğlu’ndan Pankart ve Futbolcu Gerilimine Net Mesaj
İçeriği Görüntüle

Güreşmek için Edirne'ye her geldiğinde cuma namazını Eski Cami'de kıldığını belirten Altın, "Edirne'de bulunmak ayrı bir gurur. Atalarımızın yaşadığı yerdeyiz o yüzden çok gururlu ve mutluyum." dedi.

Başaltı kategorisinde güreşen Erhan Yılmaz da yağlı güreşin olimpiyatının Kırkpınar olduğunu dile getirdi. Baş kategorisine çıkmak için dua ettiğini belirten Yılmaz, Kırkpınar'a katılan tüm pehlivanlara başarı diledi.

Kaynak: