UNESCO Türkiye’nin Eğitim Vizyonu’nu dünyaya duyurdu. 2023 Eğitim Vizyonu dünya gündeminde yerini aldı. İşte, detaylar…

Uluslararası STEM projesi, 2023 Eğitim Vizyonunu gündeme taşıdı. Eğitim Direktörü Dr. MmantsetsaMarope, 2023 Eğitim Vizyonunu inceleyerek değerlendirme yaptı.

Gemlik'te İki Okul, Deprem Riski Nedeni İle Eğitime Ara Verdi Gemlik'te İki Okul, Deprem Riski Nedeni İle Eğitime Ara Verdi

Türkiye’nin Kendine Özel STEM Müfredatı

Uluslararası STEM eğitim projesi ve 2023 Eğitim Vizyonunun çok sayıda ortak noktası var. 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Türkiye’ye özel STEM müfredatı da gündemde. Ölçme değerlendirme programının özel şeklide hazırlanacak olduğuna dair açıklama yapıldı. UNESCO Uluslararası Eğitim Planlaması Enstitüsü tarafından resmi internet sayfası ve ilgili mecralarda paylaşımları yapılarak dünyaya duyurulmaya başlandı.

Oluşturulan yeni müfredat ve ölçe değerlendirme raporları Türkiye eğitim sistemini ileri götürmesi bekleniyor. Dr. Mmantsetsa tarafından yapılan açıklamada, vizyonun incelenmesi ve duyurulması ile büyük ses getireceği de bildirildi. Eğitim sistemine dair uluslararası yapılan reformlar ile aslında tam da olması istenen olacak. Eğitimin bir adım daha gelişmesi, bu alanda sunulan içeriklerde ve değerlendirmelerde büyük ölçüde ilerlenmesi bekleniyor. Türkiye eğitim sistemi kapsamında Uluslararası esintileri olması, gelişmenin de habercisi. UNESCO tarafından sunulan detaylar sayesinde, büyük bir gelişmenin olması da bekleniyor.

Türkiye Eğitim Sisteminde Eksik Olan Ne?

Eğitimciler tarafından en çok tartışan hususlar arasında Türkiye eğitim sisteminin eksiğinin ne olduğu? Bunun için aslında eksiklerin giderilmesi adına müfredat oluşturmak, ölçe değerlendirmenin nasıl yapılacağının belirlenmesi gibi pek çok husus var. Bunları değerlendirerek eğitim sisteminin ileri gitmesi yapılabilecek en doğru şeyler arasında. 2023 Eğitim Vizyonu konusu tam olarak bunun üzerine kurulmuştur. İyi bir gelecek oluşturmak adına, direkt olarak eğitim sistemine yapılacak olan reformların etkili olduğu bilinmeli.

2023 Eğitim Vizyonu Hedefi;

Eğitimin dünya çapında önemi, gelişmenin de göstergesi. Bunun için ilk olarak eğitimin ileri taşınmasını sağlamak açısından direkt olarak vizyona göre şekillenme sağlanacak. Eğitim vizyonunun adım adım net şekilde belirlenmesi, ülkenin eğitime bakışının değişmesi açısından etkilidir. 2023 Eğitim vizyonu Türkiye kapsamında gelişmeler anında sunulacak. Yapılan açıklamalar ile gelişmelerin ne yönde olacağı tarafınıza sunulacak. Takip edebilirsiniz.

1-031.jpg

Kaynak: Bültenler