1 Mayıs'ın simgeleşen yeri olan Taksim Meydanında kutlamalara izin verilmediği için İstanbul’da bu yıl kutlamalar Bakırköy yapılacak. Bu kapsamda Taksim Meydanı'nda güvenlik önlemleri alınırken, meydana çıkan yollar trafiğe kapatıldı.

Önceki 1 Mayıs'larda yaşandığı gibi bu sene de Taksim'e yürümek isteyen gruplar oldu.

Beşiktaş ve Şişli'den Taksim Meydanı'na çıkmaya çalışan gruplarla emniyet ekipleri arasında gerginlik çıktı. Barbaros Bulvarı'ndan meydana doğru sloganlar eşliğinde yürüyen gruplar, bölgede güvenlik önlemi almış olan çevik kuvvet ekiplerince durduruldu.

Ekipler tarafından grupların ilerlemesine izin verilmeyince, slogan atarak ilerlemek isteyenlere müdahale edildi. Müdahale neticesinde ekiplerce, 20 kişi gözaltına alındı.

Mazlum-Der, İsrail Ticareti Protestosundaki Gözaltıları Kınıyor Mazlum-Der, İsrail Ticareti Protestosundaki Gözaltıları Kınıyor

Diğer taraftan Mecidiyeköy'de toplanmış olan İnşaat İşçileri Sendikası üyesi bir grup da aynı şekilde Taksim'e çıkmak istedi. Ekiplerin tüm uyarısına rağmen ilerlemek isteyen 1'i kadın olmak üzere 7 kişi gözaltına alındı.

1-038.jpg2-041.jpg3-043.jpg4-031.jpg

5-018.jpg

Kaynak: Bültenler