Yatırım için seçim sürecinin geçmesini bekleyen vatandaşlara tavsiyede bulunan kuyumcular, altına yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu söylüyor.

Yatırım yapma düşüncesinde olup, seçim sürecini bekleyen vatandaşlara, altına yatırım yapmanın tam vakti olduğunu söyleyen kuyumcu esnaflar, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra altın fiyatlarının yükselişe geçeceği konusunda yatırımcıları uyardı.

31 Mart yerel seçimlerini takip eden Nisan ve Mayıs sezonunda fiyatların yükselişe geçeceğini bildiren kuyumcular, altın ve dövizin şu dönemde normal seyirde devam ettiği yönünde açıklama yapıyor. Esnaflar açıklamasında; “Hafta içerisinde 24 ayar külçe altın 225 ile 228 lira arasında değişiklik gösterdi. Geçtiğimiz dönemlerde bu rakamların daha az ve daha yüksek seviyelerine şahitlik etmiştik. Toptancılarımızdan aldığımız fikir ve ekonomistlerin görüşlerine göre, 31 Mart yerel seçimler sonrası, Nisan ve Mayıs sezonu altın fiyatları yükseliş gösterecek. Bulunduğumuz dönemin düğün sezonu olmaması sebebiyle, fiyatlar düşük seyirde devam ediyor.” dedi.

“Yatırım yapacaklar, altını düşünebilir.”

Ramazan Öncesi Tavuk Eti Fiyatları 15 TL Yükseldi Ramazan Öncesi Tavuk Eti Fiyatları 15 TL Yükseldi

Yatırım yapacak vatandaşların altına yönelmesini tavsiye eden kuyumcu esnaflar; “Seçimin ardından, Merkez Bankası’nın piyasanın canlandırma önlemi alarak, faizleri düşürmesi bekleniyor. Söz konusu yapılan faiz indirimi, dövizde yükselmeye neden olabilir. Dövizde meydana gelen yükseliş, altın fiyatlarını tetikleyecektir. Bu sebeple, yatırımcıların altına yönelmesini tavsiye ediyoruz.

İhtiyaç duyan yatırımcılar, altını düşünebilir. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızdan imkânı olanlar, 22 ayar bilezik, çeyrek altın, ata lira ve Reşat türü altınlar alarak, beklenen fiyat yükselişini lehlerine çevirebilir.

İlerleyen dönemde düğün hazırlığı içinde olan veya yakınlarına altın takacak vatandaşlarımızın, alışverişlerini şimdiden yapmaları akıllıca olacaktır. “

“Yatırımcılar seçimin sona ermesini bekliyor.”

Konuyla ilgili kuyumcular; “Özellikle küçük yatırımcılar, oluşabilecek belirsizliklerin sona ermesi için, 31 Mart yerel seçimlerinin tamamlanmasını bekliyorlar. Fakat uzman ekonomistler ve toptancılarımız bizlere Nisan Mayıs sezonunda fiyatların yükseleceği bilgisini veriyor. Buna sebep olarak Merkez Bankası’nın alacağı, piyasayı canlandırma önlemleri gösteriliyor. Yapılacak olan faiz indiriminin dövizi yükseltmesi ve altın fiyatlarının tetiklenmesi, beklenen sonuçlardır.

Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi, yapılacak olan faiz indirimleri, altın piyasasını bu şekilde etkileyecektir.” dedi.

Kaynak:Bültenler