Bursa'da yoldan çıkan otobüsteki 2 yolcu yaralandı Bursa'da yoldan çıkan otobüsteki 2 yolcu yaralandı

Bursa Gemlik ilçesindeki zeytinlik bölgede bulunan bir sulama havuzuna düşen köpek, çıkamadı. İhbar üzerine söz konusu yere gelen itfaiye ekipleri, köpeğin havuzdan çıkarılması için seferber oldu. Standart yollarla köpeği kurtaramayan itfaiyeciler, çözümü havuza girmekte buldu.

“Köpeğin havuza düşmüş olduğunu fark eden vatandaşlar, itfaiyeye haber verdi.”

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, zeytinlik alanlardan birinde bulunan sulama havuzuna düşen köpek, düştüğü yerden su yüzüne çıkabilmek için çırpınmaya başladı.   Köpeğin durumunu gören vatandaşlar, kendi imkânlarıyla yardım edemeyince, itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi, hayvanı sulama havuzundan çıkarmak için seferber oldu. Köpeği normal yollardan çıkarmayı başaramayan ekip, çareyi havuza girmekte buldu.

Suyla dolu olan havuzun içine merdiven kuran itfaiye ekibi, dikkatlice havuza girdi. Oldukça korkmuş olan köpek, bir itfaiye erinin onu kucaklamasıyla birlikte, sudan kurtarıldı. Kurtarılmanın ardından bir süre yaşadığı korku ve şaşkınlığı atlattıktan sonra, tekrar doğaya salındı. Etrafta bulunan vatandaşlar, kurtarma çalışmalarının her dakikasını anbean telefonlarına kaydetti.

“Bursa’da görevli itfaiye ekipleri, dur durak bilmiyor.”

Son günlerde Bursa’da yaşanan çok sayıda orman yangını ve diğer yangın ihbarlarına giden itfaiye ekipleri, disiplinli çalışmaları ve vaktinde müdahaleleri sayesinde, acı tabloların yaşanmasının önüne geçti.

Son olarak; Bursa Altıparmak Mahallesinde, bir pidecide çıkan yangını söndüren ekipler, yaşanabilecek bir faciaya engel oldu. Yangının pidecinin bacasını temizletmemesinden kaynaklandığı bilgisine ulaşıldı. Bir anda yükselmeye başlayan alevler, mahalle halkını oldukça korkuttu. Aldıkları ihbarla olay yerine gelen görevliler, alev alan bacaya su sıkabilmek için, sepetli merdiveni kullandı. Çatı üzerinden bacaya su sıkmaya başlayan ekipler, yangını kontrol altına alarak, söndürme çalışmalarını tamamladı. N.S. isimli vatandaşa ait olduğu öğrenilen pidecide çıkan yangında, şans eseri can kaybı yaşanmadı. Bacasını temizletmeyen işletme, olası bir felakete kapı araladı. Olayı uzaktan izleyen mahalle sakinleri, korku içinde duruma tanıklık etti. Yüreklerin ağza geldiği yangında can kaybı yaşanmaması, içleri rahatlattı.