Haber: Osman KAYHAN

Ardı ardına alınan kötü sonuçlar ardından teknik direktör değişikliğine giden Bursaspor Cuma günü son derece önemli bir maça çıkacak.

Nilüfer Belediye Futbol, Bandırma Etispor'u 2-0 Yenerek Liderliği Sürdürdü! Nilüfer Belediye Futbol, Bandırma Etispor'u 2-0 Yenerek Liderliği Sürdürdü!

Süper ligde ardı ardına alınan kötü sonuçlar ve son 11 haftada sadece 1 galibiyetin alınması ile birlikte görevinden istifa eden Samet Aybaba yerine göreve Mesut Bakkal’ı getiren Bursaspor bu hafta kritik önem sahip bir maça çıkacak. 12 Nisan Cuma günü evinde son haftaların formda takımı Trabzonspor’u ağırlayacak olan Bursaspor bu maçtan mutlak 3 puan almanın hesaplarını yapıyor.

Haftaya topladığı 28 puan ile 15. sırada giren Bursaspor ile düşme hattında yer alan Göztepe arasında sadece bir puan fark bulunuyor. Üstteki takımlar ile oluşan 4 puan farkı nedeniyle şu an itibari ile Göztepe ile ligde kalma adına kıyasıya bir mücadeleye giren Bursaspor bu maçtan 3 puan alınamaması durumunda Bursaspor’u önümüzdeki haftalarda çok daha sıkıntılı bir süreç bekliyor. Çünkü Bursaspor deplasmanda galibiyet almakta oldukça zorlandığından dolayı evinde alacağı her galibiyet kümede kalma açısından hayati bir önem gösteriyor.

Kalan 7 Maç Oldukça Zorlu Geçecek

Bursaspor’un kalan son 7 maçı nispeten daha kolay gibi gözükse de takımın oynadığı kötü futbol ve gol yollarından yaşanan sıkıntılar sebebi ile oldukça zorlu geçecek bir 7 hafta Bursaspor’u bekliyor. Bu hafta evinde Trabzonspor’u ağırlayacak olan Bursaspor daha sonra sırasıyla deplasmanda Kasımpaşa, evinde Akhisarspor, deplasmanda Erzurum Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Antalyaspor, evinde Göztepe ile oynarken son hafta ise deplasmanda oynayacağı Yeni Malatyaspor ile ligi sonlandırmış oluyor.

En Önemli Avantaj Evindeki Maçlar

Bursaspor’un kalan 7 haftada ki en önemli avantajı ise Trabzonspor haricinde evinde direkt rakibi olan Akhisarspor ve Erzurum Büyükşehir Belediyespor maçı ve en önemli rakibi Göztepe ile oynayacak olması gösteriliyor. Bu anlamda Akhisarspor ve Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un durumları da bu maçların kaderini belli edecek. Bursaspor’un her iki takımada 7 puanlık bir avantajı bulunuyor. Bu takımların önümüzdeki haftalarda yeterli puanı alamaması bu maçların Bursaspor adına daha rahat bir şekilde geçmesine neden olabilir.