Yaşanan olayın faili yakalanarak tutuklanmıştı. Yargılaması devam eden sanığın akıllı olduğu da ortaya çıktı.

Yıldırım’ın Vitrini Yenileniyor Yıldırım’ın Vitrini Yenileniyor

Bursa Osmangazi’de 2016 yılında yaşanan olayda, internetten 350 liraya pompalı bir tüfek alan 30 yaşındaki Sezai İsenç isimli şahıs, aldığı silahla sokak ortasında ateş etti. O esnada çevrede bulunan 16 yaşındaki Doğukan Avcı ve sınıf arkadaşı 16 yaşındaki Mustafa Paşa saçmalardan dolayı yaralandı. Olayın yaşandığı yerde bulunan kahvedeki vatandaşlarca Dr. Ayten Bozkaya Devlet Hastanesi'ne götürülen iki gençten sırtına ve karın boşluğuna saçmalar isabet eden Doğukan Avcı yaşamını yitirirken, fail İsenç tutuklandı.

Yaşanan hadiseyle ilgili olarak Bursa’da görülen davada 'canavarca hisle çocuğu kasten öldürmek ve yaralamak' suçlarından iki kez müebbet hapis cezası istemiyle Sezai İsenç'in yargılanmasına devam edildi. Sanık ilk duruşmada vermiş olduğu ifadelerini tekrarlayarak, tüfeği internetten beğenip 350 liraya aldığını, tüfek elime geçince de denemek istediğini ve evden çıkarak sokağa inerek rastgele ateş etmeye başladığını belirterek, “çocukları yaraladığımı görünce korkup kaçtım. Olay anında kendimde değildim. Söyleyebileceğim bir şey yoktur. İddiaları kabul ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sanıkla ilgili olarak mahkeme heyetince ifadeler sonrası İstanbul Adli Tıp Kurumu Yüksek İhtisas Dairesi'nden alınan rapor sonucu sanığın akli dengesinin yerinde olduğu belirlendi. Dava karar aşamasına gelirken duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Haber: Murat ASLAN