Yenişehir’de son iki yılda 100 bin metrekare parke taşı döşendi
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde mahallelerin yıllardır bekleyen yol ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, merkez ve kırsal mahallelerde yol yapım, bakım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.
Son iki yılda ilçenin farklı noktalarında yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık 100 bin metrekare kilitli parke taşı döşendi. Özellikle uzun süredir yol sorunu yaşayan bölgelerde, günü kurtaran uygulamalar yerine daha uzun ömürlü ve kalıcı çözümler oluşturulmasına öncelik verildi.
Merkez ve kırsal mahallelerde yollar değişiyor
Belediye ekipleri, yalnızca ilçe merkezindeki mahallelerde değil, kırsal bölgelerde de yol yenileme çalışmalarına devam ediyor.
Mahallelerin öncelikli ihtiyaçları ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hazırlanan program kapsamında, altyapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda üstyapı çalışmalarına geçiliyor.
Son olarak Kurtuluş Mahallesi Cennet Sokak’ta altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2 bin 500 metrekarelik yol parke taşıyla yenilendi. Marmaracık Mahallesi’nde ise 3 bin metrekarelik parke taşı uygulaması tamamlandı.
Yenilenen yollarla birlikte mahallelerde hem ulaşımın daha rahat hale getirilmesi hem de uzun süre kullanılabilecek daha düzenli bir yol altyapısının oluşturulması hedefleniyor.
Başkan Özel: “İhtiyaç olan her noktaya ulaşıyoruz”
Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, ilçedeki çalışmaların merkez ve kırsal ayrımı yapılmadan sürdürüldüğünü belirtti.
Son iki yılda yaklaşık 100 bin metrekare parke taşı döşendiğini aktaran Özel, belediye hizmetlerinde asıl hedefin yalnızca yapılan işin miktarı olmadığını vurguladı.
Özel, “Bizim için önemli olan yalnızca rakamlar değil; yapılan her çalışmanın hemşerilerimizin günlük hayatına dokunması ve uzun yıllar hizmet verecek kalıcı bir çözüme dönüşmesidir” dedi.
Altyapısı tamamlanan yollar yeniden yapılıyor
Yenişehir Belediyesi’nin yol çalışmalarında altyapı ile üstyapının koordineli şekilde yürütülmesine dikkat ediliyor.
Altyapı çalışmaları tamamlanmadan yol yenilemesine başlanmadığını belirten Başkan Özel, böylece kısa süre sonra yeniden kazı yapılmasının ve belediye kaynaklarının tekrar harcanmasının önüne geçilmeye çalışıldığını ifade etti.
Özel, ilgili kurumlarla koordinasyon içinde hareket ettiklerini belirterek, altyapısı tamamlanan cadde ve sokakları çalışma programına aldıklarını söyledi.
Bu yöntemle hem mahallelerdeki yol sorunlarının daha kalıcı şekilde çözülmesi hem de belediye kaynaklarının daha verimli kullanılması amaçlanıyor.