Bursa'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Tarihi Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ni gezdi. Baskan Çavuşoğlu esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Avusturalya vatandaşı olan bir Türk ile İngilizce sohbet eden Bakan Çavuşoğlu, kendisine yapılan Avusturalya davetine e "inşallah" diyerek karşılık verdi.

Yerel seçimler öncesi Bursa'da bir dizi ziyaretlerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen "Dış Politika Vizyonunun İhracat Hedeflerine Etkisi" konulu toplantıya katıldı. Toplantı sonrası Bakan Çavuşoğlu tarihi kapalı çarşıyı gezdi. Bursa Ulucami batı kapısında bulunan iş yerlerinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüyen Çavuşoğlu vatandaşlarla ayak üstü sohbet ederek seçim değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'nın 17 ilçe Adayını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'nın 17 ilçe Adayını açıkladı

Yoğun ilgisiyle karşılanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na vatandaşlar, yürüyerek eşlik etti. Bakan Çavuşoğlu'nun bu sırada yanına gelen Avusturalya vatandaşı bir bayan bir süre sonbet etti. Sohbetin ingilizce gerçekleştiren Çavuşoğlu, kendisine Avusturalya'da çok fazla Türk'ün yaşadığını belirtip yaşadığı şehire davet eden kadına "inşallah" diyerek karşılık verdi.

Mevlüt Çavuşoğlu, yol boyunca çocuklarla sık sık hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İHA