Türk Silahlı Kuvvetleri’nce havadan ve karadan aralıksız şekilde sürdürülen operasyonlar neticesinde ağır darbe vurulan terör örgütleri, çocuk kaçırarak eleman sağlamaya çalışıyor. Teslim olan örgüt üyelerinden biri olan F.Ş. isimli terörist, ifadesinde kan donduran bilgiler verdi. İfadeye göre, örgüt içerisinde çözülmeler başladığı öğrenildi. Terörist üyelerinin kaçmasının artmasıyla birlikte, güçleri iyice azalan terör örgütleri, çocuk kaçırmaya başladı.

“Kaçırılan çocuklar acımasızca tehdit ediliyor.”

Silahlı Kuvvetlerine teslim olan teröristin ifadesine göre; kaçırılan çocuklar ailelerinden uzaklaştırılıyor ve onlarla görüşmeleri engelleniyor. Ağır tehdit altında bulunan küçük yaştaki çocuklar, kaçma teşebbüsünde bulunurlarsa; işkence görmekle, ailelerine zarar verilmesiyle ve öldürülmekle tehdit ediliyor.

Konuyla ilgili itiraflarına devam eden F.Ş. isimli terörist; yaşanılan bu gelişmenin ardından, örgütte bulunan pek çok kişinin, durumdan rahatsızlık duyduğunu ve bulunma amaçlarını sorgulamaya başladıklarını ekledi.

Mazlumder; Halkın Seçimine Saygı Duyulmalıdır Mazlumder; Halkın Seçimine Saygı Duyulmalıdır

“Terör örgütlerinin çocukları istismar ettiği, Birleşmiş Milletlerin raporlarına da yansıdı.”

Birleşmiş Milletlerin raporlarına göre de; PKK/KCK/YPG terör örgütü, uzun süredir bu yolla üye toplama girişimlerinde bulunuyor. Dünyanın birçok yerinde, acımasız saldırılarda bulunan söz konusu terör örgütleri, köşeye sıkıştıkları zaman, çocukların arkasına sığınıp, onları kalkan olarak kullanmaya başlıyor. Raporlar, örgütlerin bu yolla eleman sağlamaya çalışmasını, giderek çözüldüklerinin bir işareti şeklinde yorumluyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan güvenlik güçleri, bu durumun terör örgütünün son çırpınışları olduğu bildirildi. Söz konusu duruma çözüm bulunması için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Türk Silahlı Kuvvetleri, gerekirse her taşın altına, her deliğe bakacaklarını söyledi. Çocuklar kurtulana kadar durmayacaklarının altını çizen güvenlik güçleri, onları burunları bile kanamadan kurtaracaklarına sonuna kadar inandıklarını, kurtarılan çocukların ailelerine kavuşturulacağını da sözlerine ekledi. Söz konusu terör örgütlerinin elebaşlarının yakalanması için çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri, ele geçirildikleri en ağır şekilde cezalandırılacaklarını, bu uğurda hiç durmadan mesai harcadıklarına emin olunmasını diledi.